Dejecţiile din canalizarea oraşului Vălenii de Munte sunt revărsate în râul Teleajen
 
Acum un an, observatorulph.ro sesiza faptul că reziduurile adunate din canalizarea oraşului Vălenii de Munte sunt revărsate în râul Teleajen, iar locuitorii comunei Gura Viitioarei, care locuiesc lângă râu, sunt exasperaţi de mirosul care apare atunci când fluxul se revarsă.
„Dejecţiile Valeniului se varsă în Teleajen, de când au băgat apa pe conductă se văd, înainte apa era mare. Asta e poluare până la Ploieşti. Analizele şi controalele mereu au fost făcute pe gustul primarului din Vălenii de Munte. „a spus pentru Info Ploieşti City, un locuitor din zonă.
Deşi în urmă cu un an, conform observatorulph.ro, Garda de Mediu a realizat un control la staţia de epurare Vălenii de Munte, solicitând operatorului de apa-canal remedierea problemei, se pare că nici în ziua de azi nu a fost rezolvat acest aspect.
Hidro Prahova aruncă vina pe firmă spaniolă care realizează lucrări de modernizare.
Potrivit sursei citate, în septembrie anul trecut reprezentanţii Hidro Prahova, compania în administrarea căreia se află staţia de epurare a oraşului Vălenii de Munte aflată în reabilitare, susţine că responsabilitatea aparţine firmei spaniole care execută lucrările şi că a notificat constructorul cu privire la responsabilităţile de mediu pe care le are şi că incidentele reclamate” sunt cauzate de faptul că, în momentul de faţă, la staţia de epurare de desfăşoară teste pentru verificarea lucrării de modernizare.”
Rămâne de văzut, cine răspunde de probleme cauzate de un an şi cât va mai dura această problemă.
Foto: cititoare Info Ploieşti City