RAZIE ÎN PIAŢA AGROALIMENTARĂ DIN COMUNA PUCHENII MARI
Astăzi, 30 august a.c., începând cu orele 08:30, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a organizat o razie în Piaţa Agroalimentară din comuna Puchenii Mari,  pentru identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi ilicite şi acţionează în domeniul  comerţului cu legume şi fructe.
Astfel, lucrătorii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, sprijiniţi de lucrători din cadrul mai multor structuri ale inspectoratului, au verificat *49 de agenţi economici şi 30 de producători agricoli*, fiind legitimate 128 de persoane.
*Au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, in valoare de peste 102.000 lei.*
*Poliţiştii au confiscat peste 6700 kg de legume şi fructe, precum şi alte bunuri nealimentare, în valoare totală de peste 11.000 lei.*
 EXEMPLE:
 
În urma verificărilor efectuate in Piaţa Agroalimentară Puchenii Mari a fost depistată o persoană fizică care a oferit spre vânzare şi a comercializat cantitatea de 2210 kg pepeni, pentru care nu a putut face dovada provenienţei.
Pentru abaterea constatată, perosana fizica a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 1500 lei, dispunându-se totodată măsura confiscării întregii cantităţi de pepeni în suma de 3.315 lei.
 
O altă persoană fizică a fost depistată de poliţişti oferind spre vânzare şi  comercializând cantitatea de 148,6 kg fasole boabe, pentru care nu a putut face dovada provenienţei.
Pentru abaterea constatată, persoana fizică a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 5000 lei, dispunându-se totodată măsura confiscării întregii cantităţi de fasole boabe, in valoare de 1.022 lei.
 
Sursa si captura foto :Comunicat IPJ Prahova