La 15 ani,Cristina are nevoie de ajutorul semenilor sai

 

Cristina Adriana Lefter,are 15 ani,este din Bucuresti si are nevoie urgenta de ajutorul nostru. 

Tanara,este diagnosticata cu encefalopatie hipoxică (afecţiune neurologică cauzată de un aport redus de sânge sau oxigen la nivelul creierului), cu efecte severe ale funcţiilor cerebrale. 

Totul a inceput acum 2 ani,cand dintr-o operatie gresita ,Cristina nu-si poate misca capul si are severe probleme medicale. 

Totul s-a oprit în data de 3 aprilie 2017.Am fost nevoit să o operez de inimă la Institutul de Transplant  Tg. Mureş, trebuia să îi schimbe valva pulmonarasi  sa îi pună una biologică . 

In timpul operaţiei i-sa spart aorta si a ramas fara oxigen timp de 12 minute,de atunci fetita mea este o leguma nu vorbeşte nu îşi poate ţine gîtul singură sau să stea în fund singură. 

 Ultima oară i-am auzit vocea ei dulce înainte de a intra in operatie pe data de 3 aprilie 2017. 

Era un copil normal,mergea  la şcoală avea numai note de 10 ,darsSistemul de sanatatea de la noi ,din România,iia distrus tinereţea . De 2 ani si luni stă prizoniera într-un pat blestemat si intr-un scaun cu rotile.  

Oare nu are dreptul să trăiască şi ea? 

 Am fost la Ministerul Sănătăţii,am făcut petiţie către Preşedintele Ţării, toţ  îmi spun că le pare rau... 

Dar oamenii buni cu ce mă încălzeşte pe mine parerea lor de rău ? 

Vă implor mult de tot aveţi grijă de sanatatea dumneavoastra,dacă eşti sănătos poţi face orice. 

Fetita mea luna viitoare trebuie să îi fac o injecţie cu Celule Stem in şira spinării pentru care trebuie să plătesc 5000 de Euro. 

 Naşte sora  ei mai mare şi îi prevalueaza Celule Stem de la bebeluş şi îi vor  pune lui Cristinei  a deeclarat pentru Info Ploiesti City,tatal fetitei ( Maran Lefter ). 


După o lună de la operatie, părinţii au transferat-o pe Cristina  la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Marie  Curie, unde i-au fost administrate mai multe tratamente. Costurile tratamentelor fiind peste 6000 lei,surse materiale pe care parintii nu le au . 

Conform tatalui Cristinei , la  vârsta de 1 an, aceasta  a fost diagnosticată cu o malformaţie cardiacă, în termeni medicali, Tetralogie Fallot. Prima operaţie a fost efectuată când fetiţa avea 5 ani, în 2004. Atunci, micuţa a suportat cu succes intervenţia chirurgicală.  

Nici dupa 2 ani si 4 luni parintii nu au primit explicatii de ceea ce s-a intamplat la operatia din data de 3 aprilie 2017 . 

Revolta tatalui  este cu atat mai mare ,incat nici pana azi nu a primit un raspuns clar din partea medicilor de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu- Mureş. 

Mai mult, tatal sau spune ca familia  nu ar fi  fost înştiinţată despre faptul că intervenţia chirurgicală ar putea prezenta un risc pentru viaţa fetiţei lor. 


Operaţia din 2017 nu a fost una grea, nu mi-a spus nimeni că e grea, nu am fost informat despre acest fapt. Am vorbit cu anestezista, duminică, pe 2 aprilie 2017 şi mi-a zis că o să fie o operaţie uşoară, iar a doua zi, nici nu a asistat la operaţie”. 

Plangere penala pentru medicul care a operat-o pe Cristina. 

Conform spynews.ro(,https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/medic-celebru-dosar-penal-dupa-ce-ia-prajit-creierul-unei-fete-de-14-ani-imagini-socante-cu-victima-168533.html   celebrul medic chirurg Horaţiu Suciu,s-a ales  cu o plangere penala pentru ca a gresit operatia Cristinei,Marian Lefter a depus plângerea in anul 2017, la IPJ Mureş, pentru malpraxis. "Deşi a trecut un an, anchetatorii n-au luat nicio măsură. Nu a fost audiat nimeni până acum, nici medicul care a făcut operaţia, nici restul echipei medicale. Sunt cam şase oameni. Nici pe mine nu m-au chemat! De câte ori vorbesc cu ofiţerul care se ocupă de acest dosar, îmi spune mereu că nu a avut timp să se ocupe",a spus tatal Cristinei,acum 1 an . 

500 lei/săptămânl, doar pentru tratament. 

Conform avocatului ,Bogdan Dobrescu,Cristina are nevoie de 500 lei/saptamanal doar pentru tratament,fetita urmand acest tratament pe o perioada mai lunga . 

Spectacol umanitar pentru Cristina,organizat in colaborare cu  RATB Bucuresti 

Pe data de 2 iunie 2018,artistii Ion Petre si Crina David au organizat la depoul RATB Bucuresti un spectacol umanitar intitulat „Cantec din suflet pentru Cristina„,la care au cantat artisti de muzica populara . 

 

Persoanele care vor să o ajute pe Cristina, pot face o donaţie în contul deschis la BRD România, pe numele tatălui, Marian Lefter: 

 
RO20BRDE410SV67105954100 

 
Avocat Dobrescu Bogdan 

 
Nr. tel. 0766883875 

 
Adresa e-mail: office@avocatdobrescu.ro