Imagini apocaliptice în Lapoş şi Laposel după inundaţiile de vineri
5 iunie 2019, o zi călduroasă, parcă Dumnezeu a vrut să mai aducă puţină bucurie pe faţa locuitorilor din localităţile Laposel şi Lapoş, după viitura care a lovit năprasnic cele două localităţi, vinerea trecută.
 
Case şi curţi inundate şi
I distruse, păsări dispărute, un pod căzut, copaci rupţi de rădăcină, şamd.
Toată munca multor localnici, s-a dus pe "apa sâmbetei " în seara zilei de 31 mai a.c.
 
Disperare pe faţa localnicilor şi solicitarea acestora de ajutor.
 
Miercuri, am trăit "live " efectele dezastrului.
 
Oameni cărora le-au mai rămas doar hainele de pe ei, oameni care nu au apă curentă, alimente şi materiale de construcţii. Oameni care se roagă la Bunul Dumnezeu să nu mai vină o nenorocire să le ia ceea ce le-am mai rămas...
Chiar la intrarea în Laposel, pe dreapta în faţa unui magazin, dintr-o casă a rămas doar pereţii, uşă a fost "smulsă " de furia apelor, gardul luat cu totul, iar din curte nu a mai rămas, mai nimic.
 
Mai sus, câteva case sunt " sinistrate" faţă de ceilalţi locuitori, datorită faptului că podul care făcea legătura cu strada a fost "rupt " de viitură, accesul la aceste case se face pe bolovani, prin apă.
Mai mult... într-o casă afectată şi ea de inundaţii, traioeste o mamă cu 5 copii, cel mai mic având 1 an iar cel mare, 14... acestand dorind să dea la liceu, lamecanici auto, la Vega.
De asemenea, acestei familii inundaţiile i-au stricat şi frigiderul, familia neavând posibilitatea să cumpere alt frigider.
 
Satul Glod şi el a fost afectat.
 
La aproximativ 5 kilometrii de Lapoş, în satul Glod, unele familii au rămas (şi ele) fără agoniseala de o viaţă, mai mult... acestea neavând niciun magazin în sat, nici apă potabilă.
 
Primarul comunei Lapoş, dispus să ajute familiile însă nu are fondurile necesare.
 
Dumitru Constantin Ţârlea, este Primarul comunei Lapoş, iar miercuri, ne-a însoţit la familiile afectate, spunadu-ne că nu are fonduri mari pentru a ajuta toate familiile, bugetul fiind recalcuat însă aşteaptă fonduri şi de la Consiliul Judeţean Prahova.
 
Apel Info Ploieşti City
 
Cei care doresc să ajute familiile nevoiaşe ne pot trimite mesaj pe pagina oficială de facebook a site-ului
https://www.facebook.com/prahovazidezi/, e-mail: infoploiesticity@yahoo.com sau nr. de watsapp:0729.250.940
 
 
Vom revenii cu detalii.
 
Foto de la cititori .