La doar 12 ani este diagnosticată cu Scolioză în formă de S
Rebeca Toma are vârsta de 12 ani, este din Bucureşti şi în luna august 2018, a primit din partea medicilor un diagnostic crunt... scolioză de 62 cu 40 Cobb în luna august 2018(Scolioză în formă de S)
Operaţia este una costisitoare (46.500 euro) şi poate fi efectuată la clinica germană Klinik und Poliklinik Klinikum rechts der Isar der Munchen – dr. Heiko Koller.
Cum a început povestea, ne-ospune mama Rebeccăi:
Pe data 22 august 2018 am mers la un control la un chirurg ortoped aici în Bucureşti, Rebecca acuzând dureri de spate puternice. Am crezut iniţial că este vorba de întindere, ea făcând aerobic şi karate (de la vârsta de 6 ani). Diagnosticul pus de medicul ortoped ne-a dat peste cap toată viaţa, nu înţelegeam de unde să facă fetiţa noastră o asemenea boală.
 
Măsurătorile radiografiei arătau o scolioză de 62 cu 40 Cobb în luna august 2018(Scolioză în formă de S)
 
Am fost la foarte mulţi medici în Bucureşti, toate recomandările sunt de intervenţie chirurgicală. Ne-a fost recomandat de către chirurgul ortoped să facă Kinetoterapie şi să poarte Corset Cheneau. Imediat i-am făcut fetiţei corsetul şi a început să îl poarte 22h din 24h şi merge la Kinetoterapie de 3 ori pe săptămână.
 
În luna noiembrie 2018, am mai făcut o radiografie full spâne, care la măsurarea de către doctori a arătat o scolioză cu 3 curburi, respectiv cervical 42, toracală 59 lombară 44 grade Cobb, şi rotaţie de vertebre în zona toracală.
 
 De asemenea în luna decembrie ne-a fost recomandat Corset Milwaukee, pe care îl poartă 1h- 2 h/zi. În luna ianuarie 2019 i-am făcut fetiţei la recomandarea medicului RMN şi CT.
 
Căutând un medic bun pentru afecţiunea fetiţei, am găsit un medic foarte bun în Germania, Munchen. Am luat legătura cu acesta, am trimis toate actele medicale traduse, CT şi RMN pentru a merge la o consultaţie. După ce am trimis CT şi RMN, clinica din Germania ne-a comunicat devizul cu costurile tratamentului, fiind vorba de 46.500 euro, o sumă mult prea mare pentru noi şi care nu am avea posibilităţi financiare să o strângem nici într-o viaţă, plus tratamentul şi recuperare de care va avea nevoie ulterior.
 
Din luna august pană în prezent am făcut foarte multe eforturi financiare pentru ai putea asigura Kinetoterapia, controalele la medici şi corsetele de care avea nevoie. Acesta este motivul pentru care vă cer ajutorul, deoarece simţim că ne depăşeşte această situaţie.
 
Această boală îi face viaţa un calvar în fiecare zi, dormind cu acel corset, mergând la scoală şi şedinţele de kinetoterapie o obosesc fiind sunt foarte dureroase, eu stând cu ea la Kinetoterapie şi văzând zilnic prin ce trece, mi se rupe inima în două.
 
Vă rugăm din tot sufletul să ne ajutaţi cu strângerea de fonduri, deoarece mai avem puţin timp, programarea din Germania, este făcută pentru data de 19.06.2019, ora 13.30 la clinică, Klinik und Poliklinik Klinikum rechts der Isar der Munchen – la domnul dr Heiko Koller.
 
La noi în ţară şansele de reuşită a unei interventi sunt foarte mici şi nu vrem să riscăm nimic.
 
Este singurul nostru copil, fiind o fetiţă care învaţă foarte bine şi este foarte veselă. A terminat primul semestru din clasa a V cu media 9, 75 fiind bursieră, cu toate că are această afecţiune medicală foarte grea." 
Cei care doresc să o ajute pe Rebeca au la dispoziţie următoarele conturi:
 
Cont RON:
RO69 RNCB 0079 1545 0924 0001
Cont Euro:
RO75 RNCB 0847 1545 0924 0002
Titular cont:
Toma Valentin (tatăl fetiţei)
 
 
 Despre diagnoisticul Rebecai.
Scolioză reprezintă o deviere laterală importantă a coloanei vertebrale faţă de linia verticală normală.
 
Scolioza este afecţiunea/boală în care coloana vertebrală are o curbă laterală, în loc să fie dreaptă. Curba poate să fie sub forma S sau C şi poate evolua de-a lungul timpului. Mulţi oameni au un anumit grad de deviere a coloanei, iar curburile coloanei vertebrale mai mici de 10 grade sunt considerate deviaţii normale ale coloanei. Scolioza minoră spre medie poate să nu provoace durere, în timp ce scolioza severă poate să afecteze respiraţia, inima, sistemul digestiv şi mai ales să provoace durere.
 
Scolioza afectează peste 3% din populaţia lumii şi de obicei apare la tinerii cu vârsta între 10 şi 20 de ani şi la persoanele în vârstă afectate de diverse boli degenerative, cum ar fi osteoporoza.