Acţiune umanitară pentru o familie cu 8 copii, din localitatea Şoimari

Miercuri dimineaţa, Gabriel Dima şi Sandra Simion (reprezentanţi ai www.infoploiesticity.ro) respectiv cântăreaţa (locală) Lavinia Bănica au fost trimisii Iepurasului de Paste ,  la o familie  cu 8 copii, din localitatea prahoveană Şoimari, (sat Măgura) pentru a  duce ajutoare de Paşte.

Doamna Lucica Drăguţă Pricopiuc are vârsta în jur de 52 ani şi 8 copii, dintre care 3 minori şi 5 majori, cu vârste între 12 şi 25 ani.

Cele nouă suflete trăiesc şi locuiesc în condiţii nefavorabile fără curent, gaze şi apa.

Primarul din Bălţeşti şi-a oferit ajutorul, însă idilul din Şoimari, nu...

Preotul din Magura bănuit că a strâns o sumă de bani pentru această familie, însă banii nu au ajuns la aceasta.

Conform unui martor, acesta susţine că preotul din satul  Magura  ar fi strâns suma de 6500 lei, pentru familia Pricopiuc, însă banii nu au fost oferiţi acesteia.

Cum a început povestea...

În anul 2014, doamna Lucica a fost alungată din casa de la Brăila, după decesul soţului, aceasta ajungând la... Şoimari.

Aceasta a găsit un domn, însă proprietarul casei în care locuieşte (acum) nu este din zonă, acesta punând casa în vânzare, ceea ce înseamnă că familia este pe pragul de a fi dată afară.

Doamna Lucica nu are un venit stabil, aceasta îngrijind o bătrână, iar copii dânsei muncesc cu ziua.

“Astăzi am fost spre localitatea Şoimari sat Măgura, judeţul Prahova să ducem familiei defavorizate toate donaţiile primite de la voi. Vă mulţumim că v-aţi mobilizat într-un timp atât de scurt! 
N-o să vorbesc despre sărăcia lucie în care trăiesc oamenii aceştia şi despre nevoia de a oferii şanse copiilor din zonele rurale defavorizate. Ştiţi şi voi. Vedem zilnic la ştiri. O să vorbesc despre voi, despre faptul că v-aţi luat timp să ne trimiteţi donaţii şi gânduri bune. Contează enorm.
Vă mulţumim tuturor pentru ajutor!
Să ne auzim cu bine la următoarea "adunare "
Sărbători fericite vă dorim “, Lavinia Bănica (artist prahovean)

Vom revenii cu amănunte despre acest caz.