CNAIR  Prahova a fost amendată acum 3 ani pentru starea podului prabusit vineri,la Ploiesti
În luna iulie 2016, conform cotidianului Telegrama.ro, IPJ Prahova a amendat cu suma de 2.650 lei Secţiei de Drumuri Naţionale Prahova, (parte a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere), pentru starea deprolabila în care se găsea Centura Est Ploieşti, pe segmentul DN 1A, zona Berceni, acolo unde vVineri, o bucată din pasarela podului de tranversare a căii ferate s-a prăbuşit pe calea ferată rupând liniile electrice. Din fericire nu au existat victime.
Detalii aici: 
 În anul 2016, cetăţenii din zonă, au sesizat redacţia www.telegrama.ro,ziaristii adresându-se IPJ Prahova. Cetăţenii au reclamat starea deprolabila a drumnului şi podului, către localitatea Berceni, drumul şi podul fiind gestionaet de către Compania de Drumuri, mai exact porţiunea care face legătura cu DJ 139 (drum judeţean care aparţine de Consiliului Judeţean Prahova) şi strada Mihai Bravu din localitatea Moara Nouă, aflată în administrarea autorităţilor locale.
 
Controalele efectuate de IPJ Prahova au indicat că doar secţiunile de drumuri subordonate CNAIR erau în stare proastă. 
 
Amendata pe 5 iulie 2016, pod căzut în anul 2019.
 
Pe data de 5 iulie 2016, IPJ Prahova a amendat Secţia Drumuri Naţionale Ploieşti (din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale - CNADNR) "pentru neîndeplinirea obligaţiei de asigurare a stării de viabilitate a părţii carosabile". Sancţiunea, în valoare de 2.650 de lei, a fost aplicată după ce Telegrama, la sesizarea unui cititor, a publicat un articol cu privire la felul în care arată ieşirea din Ploieşti spre Berceni.
După aproximativ 3 ani, bucăţi din podul de peste calea ferată de la centura Ploieşti Est au căzut.
 
Amendă de acum aproximativ 3 ani se pare că nu i-a speriat pe reprezentanţii CNAIR Prahova, aceştia neluând măsurile necesare să evite acest incident, podul fiind într-o degradare continuua.
Aceeaşi companie, alte poduri în situaţii similare.
Conducerea CNAIR România respectiv Prahova este plătită cu sume colosale, însă nu fac absolut nimic pentru drumurile şi podurile judeţene. Şefii acestei companii probabil, "dorm în front ", aşa cum este o vorbă din popor.
Nu ne-ar deranja prea mult acest aspect, din moment ce parlamentarii noştri se ceartă ca la uşa cortului şi se "faultează " unii pe alţii.
Ne deranjează faptul că indiferenţa sau "competenţa " acestora, se transformă în pericol public şi nicio amendă de la Poliţie nu-i sperie.
Conformor publicaţiei www.observatorulph.ro, podul de la Ploieşti Este, ieşirea spre Berceni, nu este singurul cu probleme din judeţul Prahova.
(https://www.observatorulph.ro/exclusiv/107209-pana-nu-moare-cineva-nu-ne-bagam-mintile-in-cap-si-nici-atunci-nu-e-sigur-prahova-judetul-macinat-care-se-prabuseste-la-propriu)
 
 
Un alt caz este al podului de pe DN1A, de peste râul Teleajen, la ieşirea din localitatea Blejoi, acolo unde structura de rezistenţă este atât de măcinată, încât este de mirare cum podul a rămas încă în picioare. 
În anul 2017, IPJ Prahova a cerut explicaţii CNAIR cu privire la siguranţa circulaţiei rutiere pe acest pod, însă specialiştii companiei au reuşit să facă până în prezent doar o simplă expertiză.
Deşi acest pod a ajuns subiect şi în presa centrală, însă Compania de Drumuri s-a limitat să spună doar că sunt în plan reparaţii în următorii ani, dar nu a precizat că acest pasaj este o prioritate.
 
Sursa citată menţionează că şi podul de la intrarea în Sinaia (cel de la Mefin), este într-o stare deplorabilă, pe sub acesta trecând zilnic sute sau mii de maşini, făcând legătura cu staţiunile de pe Valea Prahovei.
 
 
Până când? Trebuie să se întâmple vreo tragedie, să fie rănit sau să moară cineva ca să se trezească şefii de la CNAIR? Trebuie săptămânal să facă IPJ Prahova controale şi să dea amenzi?
De ce găsesc bani de salarii (colosale) şi se iau de la investiţiile în autostrăzi, poduri şi drumuri naţionale/judeţene?
De ce se plătesc taxe, impozite, roviniete? Să ne cadă podurile în cap?!? Să se surpe drumurile la prima ploaie sau ninsoare?!?
Întrebări la care nu vom avea răspunsuri.
Sperăm ca asemenea incidente să nu mai aibă loc.
 
Foto: ISU Prahova