Maria Pădure (9 ani), o copilă pentru care internările şi operaţiile anuale au devenit un „stil de viaţă”, are nevoie de o baie şi lemne pentru iarnă

Ne urmărim cazurile, iar acolo unde simţim că mai este nevoie de implicarea noastră nu ezităm să mai facem un popas. De această dată, atenţia ne este din nou reţinută de cazul Mariei Pădure, din Nistoreşti. V-am făcut cunoştinţă cu ea în campania de anul trecut şi vă povesteam despre sufletul de copil prins într-o carcasă a suferinţelor trupeşti. Maria suferă de spina bifida, o boală care n-are vindecare, care o ţine captivă într-un scaun rulant şi care i-a privat pe părinţii ei de bucuria cuvintelor „mamă“ şi „tată“. Viaţa i s-a scurs prin spitale şi nesfârşitele şedinţe de terapie. Când şi când mai ajunge şi pe-acasă, dar şi pe la şcoala specială din Breaza. Nu are pic de autonomie, nu consumă alimente solide. În rest, Maria înţelege, zâmbeşte, suferă, iubeşte, silabiseşte, dar cel mai mult îţi vorbeşte cu ochii.

CITIŢI AICI despre povestea Mariei (http://promovamprahova.ro/pentru-maria-padure-8-ani-din-nistoresti-viata-este-o-lupta-cu-sabia-deasupra-capului/)

De anul trecut şi până în prezent, în viaţa ei nu s-au schimbat prea multe. A primit din partea lui Alin Răzvan, antrenor de arte marţiale, şi a Fundaţiei Motivation un scaun rulant, adaptat nevoilor ei, iar de la oamenii care au empatizat cu acest caz, de la scutece până la haine şi jucării. Însă, complicaţiile bolii au ţinut-o în majoritatea timpului prin spitale, acolo unde este supravegheată necontenit de mama ei, Liza Pădure.

De ce am revenit asupra cazului? Pentru că familia Pădure are nevoie de o baie pentru toaleta Mariei, dar şi pentru confortul celorlalţi doi copii: Tia (5 ani) şi Cătălin (7 ani). Pentru mulţi dintre cei care citiţi rândurile acestea vi se va părea o „nimica toată”, dar pentru ei este enorm. Cu venituri de aproape 2000 de lei/lunar, cu internări, tratamente şi şedinţe de terapie interminabile şi costisitoare pentru că, deh, ştim cu toţii cum e cu gratuitatea în sistemul nostru de Sănătate, chiar şi pentru copii…, soţii Pădure abia reuşesc să se descurce de la o lună la alta. Casa modestă în care locuiesc, formată dintr-o cameră în care dorm Tia, Cătălin şi tatăl, o bucătărie în care au înghesuit un pat în care să doarmă Maria şi mama sa, un antreu care ţine loc de cameră bună la toate este toată „avuţia“ soţilor pădure. „Acum e bine, am mai modificat, ne-am mai încropit una, alta… La început a fost un grajd aici, dar ne-am descurcat în felul nostru şi l-am transformat în casă“, ne-a mărturisit Liza Pădure. Doar că n-au mai avut cu ce şi nici când să-şi mai amenajeze şi-o baie. Pe copii îi spală în copaie, însă în cazul Mariei le este foarte greu.

Motocicliştii de la HSMF, din nou, în acţiune!

Despre situaţia soţilor Pădure au aflat şi motocicliştii de la Happy Street Brotherhood MF, coordonaţi de Radu Ionescu, cei care s-au implicat şi au reuşit să construiască, în cea mai mare parte, o casă nouă pentru familia Radea, din Comarnic. Locuinţa cea veche le-a ars, în urmă cu doi ani, într-un incendiu. Aceştia au anunţat deja că se vor implica şi-n acest caz cu forţa de muncă, dar au nevoie, până în primăvară de materiale de contrucţie. „La o primă analiză, le-ar trebui: zece saci de ciment, doi paleţi de BCA, o plasă Buzău de 8 mm, zece saci de adeziv, BCA 4 pătraţi de 10 cm, un metru cub de scândură, 15 foi de rigips verde, vreo şapte foi de tablă, gresie, faianţă, cadă, chiuvetă, vas de toaletă. Vom mai face şi noi ce putem ca să adunăm bani şi parte din materiale, dar nu ştim ce şi cât vom reuşi. În privinţa mâinii de lucru o asigurăm fără nicio rezervă. Am ridicat noi o casă, o baie ne va fi «flaore la ureche», numai să avem cu ce“, ne-a spus Radu. Dacă se vor strânge toate cele necesare, la partea de construcţie se va mobiliza şi Andrei Radea, cel care a văzut ce înseamnă să primeşti o mână de ajutor într-un moment în care ai pierdut totul.

Pe lângă materialele de construcţie şi bani, familia Pădure are nevoie de o maşină de lemne pentru această iarnă. Momentan se bucură de ceea ce le rămâne de la unul şi altul pe care Ion Pădure îi ajută la diverse treburi.

Pasiuni uitate vs. dorinţe împlinite

Soţii Pădure sunt modeşti, oameni greu încercaţi, dar de un bun-simţ cum rar întâlneşti. Se simt jenaţi de neputinţa lor, dar încearcă să răzbată prin viaţă cu ceea ce au şi ce pot. Din vorbă-n vorbă, am aflat că Liza Pădure este pasionată de pictat. Cândva, a avut tablouri, dar după ce s-a născut Maria n-a mai avut nici timpul şi nici dispoziţia necesare. A dat tot şi, parcă, revoltată de grelele încercări a vrut să uite şi de această latură frumoasă care i-a umplut odată sufletul. Ştiu că printre cei care citiţi aceste rânduri sunt oameni pasionaţi de artă, de pictură, pricepuţi la cele necesare pentru a da viaţă unei pânze. Puteţi fi Moş Crăciun pentru Liza Pădure şi-i puteţi deschide uşa spre noi oportunităţi de câştig.  

Cei care vor să se implice în acest caz, o pot face luând legătura cu coordonatorii Grupului „Pentru Tine“, Cristi Minculescu - 0726.279.537, Liliana Maxim Minculescu – 0720.072.638, fie pe Facebook (pagina grupului de voluntariat „Pentru Tine!“ este publică).

De asemenea, familia are deschis şi un cont la BRD: Titular: Liza Pădure

Nr. cont RON: RO75BRDE 300SV 6834 5523000
Cod SWIFT: BRDEROBU, Cod bic: XXX