70 de tineri din medii dezavantajate beneficiaza de cursurile Scolii de Meserii CONCORDIA

 70 de tineri din comunitati dezavantajate, cu varste intre 18 si 24 de ani, beneficiaza, prin  proiectul „Scoala pentru o meserie, scoala pentru viata!“, de cursuri de pregatire in diferite meserii, cum ar fi cea de brutar, bucatar, ospatar, tamplar si lucrator in cultura plantelor. Cursurile sunt organizate pana in august 2019, la Ploiesti, in cadrul Scolii de Meserii CONCORDIA, apartinand Organizatiei Umanitare CONCORDIA. Proiectul este sustinut de Fundatia Vodafone Romania cu o finantare de aproximativ 200.000 de lei, prin programul ”Fondul pentru Fapte Bune”, si isi propune sa-i ajute pe tineri sa se integreze din punct de vedere profesional si social.

Finantarea acordata asigura suportul logistic pentru desfasurarea cursurilor si costurile legate de resursele umane implicate in instruirea tinerilor: maistri, instructori, profesori, asistenti sociali. ,

Proiectul se adreseaza in principal tinerilor din judetele Prahova, Tulcea, Brasov, Buzau, Dambovita, Cluj, Vaslui, Dolj, Giurgiu si Ialomita, fara a se limita la acestea. Cursantilor le este asigurata cazarea, masa si transportul pe durata desfasurariiproiectului. Ulterior, tinerii sunt sprijiniti sa-si gaseasca un loc de munca la una dintre firmele care au semnat acorduri de parteneriat cu Organizatia Umanitara CONCORDIA. In prezent, organizatia colaboreaza cu 8 companii din Bucuresti si judetul Prahova.

„Ne bucuram sa fim din nou alaturi de Organizatia Umanitara CONCORDIA si sa sprijinim un proiect atat de util pentru tinerii vulnerabili din punct de vedere social. Este al doilea proiect pe care il derulam impreuna, iar rezultatele colaborarii anterioare ne fac sa credem ca va fi un nou succes. Cu o pregatire profesionala solida, acesti tineri au sanse mult mai bune sa se integreze social si sa duca o viata independenta din punct de vedere financiar,” a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

„Tinerii care parasesc sistemul de protectie speciala dupa varsta de 18 ani reprezinta o categorie puternic vulnerabila, expusa riscului de excluziune sociala. Lipsiti de sprijinul familiei si fara deprinderile pentru integrare socio – profesionala, acesti tineri se confrunta si cu probleme legate de analfabetism functional si retard educational, dizabilitati, inechitate, lipsa competentelor, inclusiv a cunostiintelor de baza de limbi straine si a competentelor digitale. Proiectul raspunde nevoilor de integrare sociala si dezvoltare a abilitatilor de viata independenta ale acestor tineri”, spune Ramona Vasiloae Nastasache, Coordonator Programe Educationale Scoala de Meserii CONCORDIA.

Cursantii participa, de asemenea, la ore de educatie civica, matematica aplicata, engleza, cursuri IT, creativitate si la seminarii practice de educatie globala si cetatenie activa, care au rolul de a creste nivelul de responsabilitate sociala al tinerilor, implicarea in procesele sociale si de luare a deciziilor, cunoasterea subiectelor actuale legate de mediul inconjurator si viata durabila. Cursurile sunt formate in proportie de 75% de pregatirea practica si 25% de teorie.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei si serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari - copii, tineri, varstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 28 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.Fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.Fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/Fundatiavodafone.

CONCORDIA este o organizatie independenta, neguvernamentala si non - profit, cu un istoric de 27 de ani in Romania, care are ca misiune sustinerea si (re)integrarea sociala, familiala, scolara si profesionala a copiilor, tinerilor si familiilor aflate in dificultate, spre o viata independenta si autonoma. Proiectele noastre se deruleaza in Bucuresti, Ploiesti si Aricestii Rahtivani, Judetul Prahova, si se adreseaza unui numar de peste 2.000 de persoane in fiecare an. Pentru mai multe informatii, accesati www.concordia.org.ro