LUPII GALBENI alături de Robert, puştiul cu probleme medicale  care este „ petrolist adevarat  „.

În urmă cu 1 an, INFO PLOIEŞTI CITY a primit pe adresa de e-mail o scrisoare emoţionantă, despre cazul lui Robert, un copil în vârstă de 10 ani, petrolist înfocat din Ploieşti, diagnosticat încă de la naştere cu talasemie majoră (anemie hemolitică ereditară, formă clinică severă).

Deoarece în aceea perioadă era în desfăşurare şi Campania „Ajuta un copil din Ploieşti „am apelat la ajutorul colegilor de la www.sportonlineph.ro şi la echipa de fotbal FC PETROLUL PLOIEŞTI, gruparea „lupilor galbeni „aflându-se printre partenerii campaniei.

Ce scriau colegii de la www.sportonlineph.ro, pe 10 martie 2016...

Robert Mihăilă (un petrolist adevărat) la vârsta de (doar) 10 ani duce o luptă cu propria sa viaţă.

Robert a fost diagnosticat încă de la naştere cu talasemie majoră (anemie hemolitică ereditară, formă clinică severă).

Mai exact, Talasemia este o anomalie ereditară legată de producţia de hemoglobină şi care rezultă în apariţia de celulele roşii de mici dimensiuni, care seamănă cu cele observate în deficitul de fier. În forma cea mai severă a talasemiei, celulele roşii au durata de viaţă semnificativ redusă.

Datorită acestui fapt părinţii lui Robert sunt foarte disperaţi şi cer ajutorul prahovenilor.

Povestea lui Robert desprinsă din filmele “horror”.

Robert încă de la naştere a fost diagnosticat cu talasemie majoră (anemie hemolitică ereditară, forma clinică severă). La doar 4 luni de viaţa a început transfuziile de sânge la o perioadă de 3-4 săptămâni la Institutul Naţional de Hematologie Bucureşti.

De la împlinirea vârstei de 3 ani Robert a început transfuziile din două în două săptămâni. Din 2009... a început chinul.

“Din 2009 ne-au spus de transplant am depus dosar la DSP, unul s-a pierdut iar cel de al doilea cu chiu cu vai am primit răspuns în 2010, apoi am plecat în Italia pentru analize să intrăm în baza de date pentru găsirea unui donator.” a declarat pentru Info Ploieşti City, doamna Nicoleta Mihăilă, mama băiatului.

Continuare aici:
http://www.sportonlineph.ro/arhiva/item/3478-robert-un-copil-in-varsta-de-10-ani-din-ploiesti-are-nevoie-urgenta-de-ajutorul-lupilor-galbeni

LUPII GALBENI ÎN AJUTORUL LUI ROBERT.

Imediat după apariţia cazului, atât echipa Petrolul Ploieşti (prin team managerul de atunci, actualmente Preşedintele executiv al clubului), Cristi Vlad, întreg lotul cât şi suporterii găzarilor au făcut eforturi mari pentru a-l ajuta pe Robert.

Peluza Latină scria acum un an, pe pagina oficială de facebook (https://www.facebook.com/PeluzaLatina/posts/819092944902362)

"Raul triumfa când oamenii buni nu fac nimic"

Pe ROBERT mulţi nu îl cunoaştem, dar este unul dintre noi! Are doar 10 ani şi suferă încă de la naştere de TALASEMIE MAJORĂ (anemie hemolitica ereditara, forma clinica severă). Acest diagnostic crunt, cu o evoluţie rapidă, i-a schimbat viaţa micuţului, dar şi a familiei acestuia! Pentru ei, util în acest moment, este nu doar sprijinul moral, ci şi cel financiar, pentru că tratamentul de care depinde viaţa lui Robert implica o serie de cheltuieli care sunt mult peste posibilităţile familiei sale.
Noi am decis să venim în sprijinul familiei şi, cu ajutorul vostru, să încercăm strângerea de fonduri pentru a acoperi o parte din cheltuielile necesare.
Mâine la meciul cu CSMS Iaşi de la ora 20.30, în peluza noastră va exista o urnă mobila în care vom strânge fonduri pentru Robert.
Cei care pot şi vor să ajute sunt rugaţi să ia legătura cu unul dintre membrii Peluzei Latine 2013. Alături de Robert!

Date contact:
Mihăilă Nicoleta - 0734464931
Gabi - 0727948546
Sumy/Dragoş - 0720304852
Cont bancar: Banca Comercială Română
Cont de umanitate în lei, titular Mihăilă Nicoleta RO35RNCB0205044731790003.

Robert un lup,din haita .

“După ce cazul a prins amploare, am fost sunata de Gabriel Frâncu (suporter petrolist, membru al Peluzei Latine, apoi suporterii au făcut urne pentru donaţii în tribunele şi peluzele stadionului “Ilie Oana “, la aceea vreme s-au strâns bani (în jur de 2 000 lei) pentru biletele de avion şi chimioterapia din Italia, pentru Robert.

A doua oară, cei de la club m-au sunat şi întrebat “Dacă sunt de acord, ca Robert să deschidă meciul cu Voluntari din luna aprilie (n.r.2016) şi iar s-au strâns bani.

Să auzi mii de suporteri strigând Robert, Robert, ce crezi că simţeam la marginea terenului.?”

În acelaşi timp, conducerea echipei Petrolul Ploieşti i-au oferit lui Robert un echipament complet, o minge şi jucătorii au făcut o chetă pentru acesta.” a declarat pentru Info Ploieşti City, mama lui Robert Mihăilă.

Sărbătorit de Peluză Latină şi jucătorii echipei Petrolul Ploieşti.

Pe 21septembrie tot cu ajutorul lui Gabi Frâncu i-am serbat ziua pe stadion alături de fotbaliştii de atunci a fost o petrecere surpriză.” A mai completat Nicoleta Mihăilă (mama lui Robi).

Pe 21 martie 2017, 5 ani de la transplantul din celule stem.

Anul acesta, pe data de 21martie Robert face 5 ani de la transplantul din celule stem.

Acest tratament l-a făcut în Italia, acolo unde mama sa a stat cu el 2 ani şi 3luni.

O perioadă foarte grea... mai ales ca Robert merge cu mama sa din 3 în 3 luni, la control în Italia.

Din păcate, Robert a rămas cu 4 boli secundare după transplant " graft pe piele, graft pe intestin, artroză la coloană şi psoriazis vulgar".

 

Cu toate probleme sale, micuţul în vârstă de 11 ani, este nelipsit de la meciurile de “acasă” ale echipei sale favorite (Petrolul Ploieşti), în afară de acest lucru da un exemplu de luptă, optimism şi încredere respectiv iubire faţă de lupii galbeni.

 

Mai jos găsiţi scrisoarea emoţionantă a mamei lui Robert.

“Bună ziua, mă numesc Mihăilă Nicoleta, locuiesc în Ploieşti, strada Andrei Muresanu într-o garsonieră închiriată împreună cu soţul meu şi cei 2 copii Alexandru şi Robert. Robert acum în vârstă de 10 ani, de când s-a născut a fost diagnosticat cu talasemie majoră (anemie hemolitică ereditară, formă clinică severă). La numai 4 luni a început transfuziile de sânge la o perioadă de 3-4 săptămâni la Institutul Naţional de Hematologie Bucureşti. De la vârsta de 3 ani Robert a început transfuziile mai des la două săptămâni. Din cauza numeroaselor transfuzii fierul din organism nu se elimină şi a avut nevoie de o pompă cu un chelator numit desferal pe care îl puneam în fiecare seară timp de 12 ore. În anul 2010 pentru că situaţia devenea tot mai gravă am fost sfătuiţi să încercăm căutarea unei clinici în străinătate pentru transplant de celule stem. În anul 2012, ianuarie, am plecat în Italia la clinica Bambino Gesu, după investigaţii, analize transplantul s-a efectuat în data de 21 martie 2012. Am fost nevoită să stau cu băiatul în Italia 2 ani şi 3 luni printre care un an jumătate în spital, deoarece celulele donatorului au fost prea agresive şi au fost complicaţii. Ne-am întors acasă în aprilie 2014 urmând să ne ducem la controale la interval de 3 luni. Anul trecut în urma stresului, a chimioterapiei, Robert a făcut psoriazis vulgar pe tot corpul. S-au încercat tratamente cu creme topice care sunt foarte scumpe nefiind compensate. La ultimul control în ianuarie 2016 a fost depistat şi cu artroză la picioare şi suspect la coloană aşa că în martie trebuie să mergem la control pentru efectuarea controlului de măduvă şi alte investigaţii. În această perioadă ianuarie – martie face chimioterapie odată pe săptămână cu metrotrexade. Menţionez că vacanţa de vară a anului trecut Robert nu a ieşit din casă decât de două ori deoarece lumea îl privea ciudat, puneau întrebări jignitoare copii râdeau de el.

Nu are voie să facă efort fizic, trebuie evitat mediul toxic, stresul psihic, infecţii intercurente. Cu toate aceste probleme Robert învaţă foarte bine, este în clasa a III a la şcoala “Andrei Muresanu “. Toate tratamentele, cheltuielile în perioada cât am stat în Italia, bilete de avion au fost suportate numai de noi familia. Eu şi soţul meu lucrăm la SNCFR cu salarii modice. Am apelat la fundaţii, asociaţii în speranţa că vom fi ajuta şi acoperind măcar o mică parte din cheltuieli dar am avut numai răspunsuri negative. Situaţia financiară a familiei se deteriorează cu fiecare plecare. Am apelat la dvs. în speranţa că ne puteţi ajuta cum aţi făcut şi în Ajunul Crăciunului prin campania “Ajută un copil din Ploieşti” cu mii de mulţumiri, Mihăilă Nicoleta

Număr telefon 0734464931, email robertandrei2005@yahoo.com”