Pentru a îndeplinii vise, trebuie să crezi în ele... Maria Andreea Oprea a strâns suma necesară operaţiei

Fără îndoială, ploieştenii au auzit de cazul Mariei Andreea Oprea o fetiţă de 4 anişori care a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică, fiind născută prematur la 26 de săptămânii de sarcină, având 1150g.

Detalii despre caz, aici: http://infoploiesticity.ro/social/1327-impreuna-pentru-maria-oprea-maria-andreea-diagnosticata-cu-tetrapareza-spastica.html

În 4 luni suma a fost strânsă toată suma.

Povestea cazului a început în urmă cu 3 ani, atunci când domnul Nelu Olteanu (profesor doctor-fiziokineoterapeut ), (http://www.kinetoterapierecuperaremedicala.ro

sau https://www.facebook.com/KinetoterapieRecuerareMedicala/), a început primele şedinţe de recuperare cu Maria şi cazul a început să fie mediatizat pe un site de socializare, în luna februarie.

(https://www.facebook.com/%C3%8Empreun%C4%83-pentru-Maria-2028703927417907/ )

Ploieştenii alături de Maria.

Ploieştenii au răspuns pozitiv (prima dată) la acest caz, în data de 24 martie 2018, atunci când la Sala Sporturilor” Olimpia “a avut loc o gală de fotbal” old-boys”, gala organizată de fostul fotbalist Daniel Chiriţă, evenimentul numindu-se “ “Legenda lupilor-Cupa Daniel Chiriţă “, detalii aici

Suma strânsă pentru Maria Andreea Oprea, la acest eveniment a fost în cuantum de 3783 lei şi 510 euro.

Info Ploieşti City, prima şi singura publicaţie locală care a realizat un spectacol caritabil pentru Maria.

 

Împreună cu DJ Kabal (Marian Cojocaru) şi CSM Ploieşti am realizat în data de 6 mai a.c., spectacolul caritabil “Facem mişcare pentru Maria Andrea Oprea “, detalii AICI

Spectacol la care am strâns suma de 1415 lei, în numai 3 ore. O sumă nu foarte mare, dar care a fost necesară strangerii tuturor fondurilor pentru operaţia Mariei.

De altfel, www.infoploiesticity.ro având o mică contribuţie (mediatica şi directă) la succesul acestui caz.

Fenomenul Maria Oprea.

În doar 3-4 luni, Maria Andreea Oprea a creat un fenomen, atât on-line cât şi on-line şi potrivit domnului profesor doctor-fiziokineoterapeut, Nelu Olteanu, cei apropiaţi şi tatăl Mariei vor să înfiinţeze o Fundaţie şi un Centru de Recuperare pentru copii cu asemenea probleme.

 “Aţi întemeiat un miracol! Aţi îndeplinit un vis care mi se părea imposibil când s-a început strângerea de fonduri! Am învăţat de la voi ce înseamnă dăruirea, sacrificiul, ajutorul, bunătatea, iubirea necondiţionată oferită de un străin altui străin. Pentru că toţi eraţi nişte străini pentru mine şi eu pentru voi, iar acum fiecare dintre voi ocupaţi câte un loc în sufletul meu. Fiecare aţi construit cu propriile mâini şi cu voinţă multă calea mea spre fericire. 
Am avut parte şi de lucruri bune şi de lucruri rele, de oameni care nu credeau în povestea mea, care spuneau că nu e adevărată, care cereau dovezi... De zile în care se donau doar 20 de euro sau nu se dona deloc. Şi au fost multe lacrimi amare din cauza aceasta vărsate de bunica mea şi multe zile în care am fost cu toţii dezamăgiţi. Însă nu ne-am pierdut speranţa, VOI NU AŢI PERMIS ASTA! Pentru că am avut apoi parte dd zile în care ne crescuseră aripi să zburăm! În care s-au donat 6000, 9000, 13000 de euro! Zile binecuvântate A fost un drum anevoios, cu multe suişuri şi coborâşuri, însă uită-ne ajunşi la finalul drumului unde ne aşteaptă FERICIREA şi SPERANŢA. 
Probabil în Rai e veselie mare în acest moment, pentru că umanitatea şi bunătatea au învins! Voi sunteţi cei care aţi arătat încă o dată că în lume încă există suflete curate şi că Binele triumfă întotdeauna asupra răului. La fel ca în basme! Diferenţa e că basmul se termină cu triumful Binelui, însă la mine povestea abia începe! Şi are un început atât de miraculos şi frumos, încât nu are cum să difere sfârşitul.
Sunt sigură că peste luni de zile voi evolua atât de frumos şi voi fi cu totul un alt copil.. Bineînţeles, pe lângă aceste injecţii îmi va trebui foaartee multă recuperare fizică, însă mă voi lupta cu toată fiinţa aşa cum aţi făcut şi voi pentru mine .

 Trebuie să vă răsplătesc cumva şi aceasta este singura cale prin care să vă mulţumesc .Vă voi ţine la curent pe toţi: v-aţi câştigat de mult acest drept, de a vă informa cu tot ce se întâmpla în viaţa mea!
Acum sunteţi familia mea! Cea mai unită familie! Familia Mariei Oprea, fetiţa cu tetrapareză spastică şi abandonată de mamă! Familia care a înlocuit-o pe mama de un milion de ori! Sunteţi mame, taţi, bunici, unchi, mătuşi, surori, fraţi pentru mine! Sunteţi TOTUL şi pentru ce aţi făcut pentru mine vă va răsplăti Dumnezeu de mii de ori! 
Vă mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc, de o mie de ori MULŢUMESC! 
Ne înclinăm în faţa voastră! “., es, este mesajul Mariei (pe un site de socializare) pentru toţi cei care i-au întins o mână de ajutor.

 

Echipa Info Ploieşti City va rămâne (mediatic) alături (şi) de Maria Andreea Oprea, astfel continua tradiţia de a sprijinii copii cu probleme.