ACŢIUNILE POLIŢISTILOR PRAHOVENI. REZULTATE DIN PERIOADA 17-19 NOIEMBRIE 2023
Poliţiştii prahoveni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ şi implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranţa noastră şi a comunităţii.
Astfel, în perioada celor trei zile, 17-19 noiembrie a.c., poliţiştii şi jandarmii au desfăşurat 11 acţiuni pentru prevenirea şi descurajarea faptelor comise cu violenţă, a situaţiilor de risc şi pentru combaterea consumului de băuturi alcoolice şi substanţe psihoactive.
Acţiunile desfăşurate au fost menite să identifice şi să abordeze în mod eficient orice potenţială ameninţare pentru siguranţa societăţii, asigurându-se un climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi creşterea gradului de disciplină în segmentul rutier.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 330 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 130.000 de lei.
În cadrul acţiunilor au fost legitimaţi peste 900 de persoane şi totodată controlaţi 30 de agenţi economici.
Scopul acţiunilor rutiere a fost acela de preveni şi de a identifica şi extrage din trafic acele persoane care prin inconştienţă sau nepăsare, se urcă la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.
În acest context, au fost controlate peste 800 de vehicule, fiind testaţi 380 de şoferi cu aparatul etilotest şi cu cel drugtest.
Totodată, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au reţinut 6 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.
În cele trei zile de weekend, poliţiştii prahoveni au intervenit la peste 400 de apeluri prin SNUAU 112, fiind aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 40.000 de lei.
Acţiunile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, dar şi de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi cel al Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploieşti.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ