Şoferi din Prahova depistaţi la volan cu exercitarea dreptului de a conduce suspendată şi sub influenţa băuturilor alcoolice
Sâmbătă, în jurul orei 7.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sinaia în timp ce îşi executau atribuţiile de serviciu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din municipiul Braşov.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.
La data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Radu de la Afumaţi s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele verificări a reieşit faptul că, un bărbat de 38 de ani din comuna Valea Călugărescă, în timp ce conducea un autoturism pe strada Radu de la Afumaţi către strada Andrei Mureşanu la un moment dat a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 50 de ani.
Întrucât conducătorul auto de 38 de ani emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime omeneşti.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursă:IJP Prahova
Foo ilustrativ/Poliţia Română