230 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii prahoveni în ultimele 24 de ore
La data de 10 noiembrie a.c., pe parcursul întregii zile, poliţiştii prahoveni au organizat mai multe acţiuni, în municipiul Ploieşti, pe raza de competenţă a Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti, în oraşul Plopeni, în comuna Ceraşu, dar şi pe drumurile naţionale ale judeţului, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ. 
În perioada de referinţă, poliţiştii rutieri au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulaţia pe drumurile publice, accentul fiind pus pe depistarea şi extragerea din trafic a conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, în acest sens fiind testaţi aproximativ 130 şoferi din cei peste 265 opriţi, pentru control. 
În total, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat peste 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 41.500 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, menţionând dintre acestea 55 conducătorilor auto care efectuează transport marfă, 25 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 bicicliştilor, pentru abaterile lor, 20 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, dar şi 6 pietonilor pentru traversări neregulamentare. 
De asemenea, 10 sancţiuni au fost aplicate şi conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Totodată, au fost efectuate pe raza municipiului Ploieşti 6 controale corporale şi 4 controale ale bagajelor. 
Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reţinute 6 permise de conducere, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru neacordare prioritate pietoni, dar şi pentru neresectarea regimului legal de viteză.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ