IJP PRAHOVA.ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST! –Deviza activităţii poliţiştilor din data de 2 noiembrie

Joi, 2 noiembrie 2023, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost prezenţi în Ploieşti Shopping City, pentru a se întâlni cu tinerii dornici de a avea o carieră de poliţist.

Pentru câteva ore, poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciul de Pregătire Profesională, rutieră, criminalistică, ai Biroului Siguranţa Şcolară, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au atras către ei tineri, desfăşurând activităţi de promovare a meseriei de poliţist, precum şi de informare despre modalităţile de admitere în cadrul unei unităţi de învăţământ din Ministerul Afacerilor Interne. 

Activitatea a fost primită cu entuziasm şi de către cei  mici, care s-au familiarizat cu uniformele de poliţie, fiind recompensaţi cu câte o legitimaţie de ,,poliţist pentru o zi”.

Persoanele care au participat la eveniment au aflat despre cum pot deveni poliţişti, urmând cursurile unei forme de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, dar au primit şi răspunsuri la întrebările pe care le-au avut cu privire la această profesie, în urma prezentării de către poliţişti a unor elemente specifice fiecărui domeniu prezentat în cadrul evenimentului.

Acestora li s-a explicat faptul că poliţistul are o activitate diversificată şi luptă împotriva criminalităţii şi infracţiunilor, menţine ordinea publică şi securitatea personală a cetăţenilor, oferindu-le exemple din fiecare linie de muncă. 

Totodată, poliţiştii au reamintit tinerilor interesaţi faptul că mai sunt câteva zile în care se mai pot înscrie la concursul de admitere la şcolile postliceale de agenţi de poliţie din Câmpina şi Cluj.

Anunţul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, modelele documentelor şi detaliile aferente celorlalte etape de desfăşurare a concursurilor, pot fi accesate gratuit pe adresa de internet a I.P.J. Prahova, fiind disponibile la link-ul:

https://ph.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-institutii-de-invatamant

Adolescenţii cu vârsta de peste 15 ani au primit câte un semn de carte în care se regăsesc două reprezentări grafice realizate de către Claudiu Călin, de la Serviciul Criminalistic.

În cele două desene sunt ilustraţi chiar poliţiştii de ordine publică din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, Alexandra şi Alexandru, şi ei, foşti elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr, Câmpina.