IJP PRAHOVA:Acţiuni permanente pentru siguranţa cetăţenilor
La data de 30 octombrie a.c., pe parcursul întregii zile, poliţiştii prahoveni au organizat mai multe acţiuni, în municipiul Ploieşti, în oraşele Comarnic şi Vălenii de Munte, în comunele Păuleşti, Olari, Valea Călugărească, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În perioada de referinţă, poliţiştii rutieri au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulaţia pe drumurile publice, acţionându-se cu preponderenţă pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe psihoactive, dar şi a celor care nu respectă regimul legal de viteză, în acest sens fiind testaţi aproximativ 150 de şoferi din cei peste 250 opriţi, pentru control. 
Poliţiştii de ordine publică au desfăşurat activităţi specifice pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, intervenind şi la evenimentele semnalate prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
În total, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 34.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, menţionând dintre acestea 32 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 9 pietonilor, dar şi 5 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare. 
De asemenea, 7 sancţiuni au fost aplicate şi conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Totodată, au fost efectuate pe raza municipiului Ploieşti 3 controale corporale şi 3 controale ale bagajelor. 
Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reţinute 6 permise de conducere, dintre care 5 pentru depăşiri neregulamentare şi unul pentru neresectarea regimului legal de viteză.
 
Foto ilustrativ