”Şcoala Altfel„. ISU Prahova a desfăşurat  activităţi în care au fost implicaţi elevi şi cadre didactice de la unităţi şcolare din judeţ
În perioada 23-24 octombrie a.c. efective din cadrul ISU Prahova au desfăşurat o serie de activităţi în care au fost implicaţi elevi şi cadre didactice de la unităţi şcolare din judeţ, anume Şcoala Gimnazială Toma Caragiu Ploieşti, Şcoala Gimnazială Bătrâni şi Şcoala Profesională Starchiojd.
Activităţile au avut caracter mixt, fiind transmise informaţii atât cu privire la modul de comportare ce trebuie adoptat în situaţii de urgenţă, cât şi cu privire la felul în care trebuie acţionat atunci când o persoană se află în dificultate şi se impune acordarea primului ajutor medical calificat.
De asemenea, colegii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vălenii de Munte au desfăşurat un exerciţiu la Şcoala Profesională Starchiojd, fiind simulată o misiune de salvare de la înălţime în cazul producerii unui incendiu. Pregătirea continuă este esenţială pentru pompieri, iar pentru elevi astfel de activităţi reprezintă o oportunitate de a învaţa în mod practic cum trebuie să reacţioneze şi să acţioneze atunci când viaţa le este pusă în pericol.