Initiativa de duminica,a atletului Ioin Marian,prinde contur in comuna Cosminele. Primaria  se implica

 

Multiplul campion naţional, balcanic, european şi mondial la atletism (veterani), Ion Marian a avut, duminică, o iniţiative comunitara interesantă.

Pe grupul de facebook “Să renaştem comună Cosminele “, acesta a spus că toată comunitatea să ajute la refacerea gardului şi a terenului de fotbal din comună Cosminele, din cauză că stadionul din localitate arata jalnic din vina lăsării în paragină şi intrării pe suprafaţa de joc, a porcilor mistreţi.

Mesajul lui Ion Marian a fost următorul “Dacă vreţi să renaştem comună Cosminele, haideţi să începem cu terenul de fotbal, această “bijuterie locală” care a fost distrusă de indiferenţa şi incompetenţa celor ce ce se dau mari la conducerea Primăriei. Vreau şi trebui să ne întâlnim cât mai urgent cu ce putem să reparăm gardul, să refacem gazonul... etc, o facem pentru noi, pentru viitorul comunei, pentru mişcare şi sănătate, pentru cel mai important lucru “imaginea comunei”.

Nu mai postaţi imagini cu flori, copaci, promovări de servicii personale, doar să vadă lumea că existaţi, dacă vreţi să vă fie bine, veniţi cu iniţiative... vă aştept.”

Acest lucru întâmplându-se datorită indiferentei locale privind susţinerea sportului din localitate.

 

Duminică, 15 aprilie a.c., la ora 16.00, atletul Ion Marian a ajuns primul la stadionul comunal, cu o sapă în mână, fiind urmat la 5 minute de alţi tineri.

La scurt şi-au făcut “apariţia “şi reprezentanţii Primăriei Cosminele, primarul Corneliu Anton şi viceprimarul Cornel Cojocaru, dar şi fratele primarului.

 

“Ameninţării, injurii, defăimare publică şi discriminare.”

 

Deşi totul părea paşnic, fratele primarului “aflat sub influenţa băuturilor alcoolice “a început să-l ameninţe, să-l înjure, să-l defăimeze public şi să-l discrimineze pe sportivul Ion Marian, datorită intervenţiei martorilor, incidentul nu a degenerat într-o bătaie între cei doi.

Incidentul a pornit din cauza primarului, care i-a spus fratelui său să incite la violenţă verbală şi fizică pentru ca sportivul ar fii scris de Corneliu Anton pe o reţea de socializare, fratele primarului fiind calmat cu greu de martori, pentru a nu-l bate pe sportiv.

După ce a fost aplanat conflictul, cele două părţi s-au împăcat, fratele primarului cerându-şi scuze pentru cele întâmplate, spunând că este aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi “influenţat “de fratele său.

De menţionat ca viceprimarul din comună a asistat puţin indiferent la toată scena, intervenind atunci când deja lucrurile începuse să se calmeze.

 Fratele primarului Cornel Cojocaru, este în relaţii foarte bune cu sportivul, de multe ori cei doi ajutându-se reciproc, însă a avut o cădere nervoasă “, acesta fiind “intimidat “de fratele său.

“Fuga “de la faţa locului.

Deşi la faţa locului, s-a aflat Primarul comunei Cosminele, acesta a “fugit “în momentul apariţiei reporterului nostru şi a atletului veteran Ion Marian,” pasând “responsabilitatea pe umerii viceprimarului Cornel Cojocaru, acesta fiind “obligat “de conjunctură să răspundă întrebărilor noastre.

Un gest:” decent “, ceea ce Corneliu Anton nu l-a avut, fiind foarte arogant şi laş.

De altfel, potrivit unei surse din comună, primarul urmează cursurile Universităţii Petrol şi Gaze Ploieşti, ceea ce ne face să ne întreb...

La UPG înveţi să fii arogant şi las în faţa cetăţenilor, a celor care ţi-ai acordat votul? Sau pentru domnul Primar cetăţenii din Cosminele sunt doar aceia care îl votează?!?

 

Sportul nu este interesant pentru administraţia comunei Cosminele.

În urmă cu mulţi ani, localitatea avea şi o echipă de fotbal, însă aceasta a fost desfiinţată din cauza, fiind transformată în Tinereţea Cosminele, apoi desfiinţata definitiv.

Legea sportului a fost promulgată vineri, însă autorităţile din Cosminele, nici nu vor să audă, aceştia declarând că sunt anti sport, conform unei surse din comună, primarul Corneliu Anton spunând clar “Eu ce câştig din sport?”.

http://adevărul.ro/news/politica/iohannis-promulgat-legea-administratiile-locale-finanta-activitati-sportive-1_5ad0cda5df52022f75ca1a95/index.html

Deşi Primăria Cosminele pare de neclintit în probleme sportive, viceprimarul localităţii (Cornel Cojocaru) a promis că începând de azi (n.r. luni 16 aprilie 2018), administraţia va începe lucrări de reamenajare a stadionului şi terenului de fotbal, din localitate, schimbarea gardului, etc.

La ora scrierii acestui articol, niciun reprezentant al Primăriei nu a fost văzut la stadion, ieri (duminică), fiind prezenţi, probabil auzind de acţiunea care urma să aibă loc...

Cooperativa de credit (fosta “banca “), a devenit un focar de infecţie.

În localitate se afla în urmă cu câţiva o “bancă “sau Cooperativa de credit, însă aceasta a ajuns într-o stare deplorabilă, fără geamuri, uşi, cu tencuiala căzută, transformată într-o “oază de infecţie “, şobolanii şi gândacii făcându-şi veacul acolo, iar tinerii care stau în zona seara, riscând să se îmbolnăvească.

Locuri de joacă, lipsa...

Deşi în localitate sunt foarte mulţi copii, aceştia nu au unde să se joace, terenul de fotbal este impracticabil, iar singurul loc de joacă este în centrul comunei, la biblioteca comunală, acolo însă există doar 2-3 leagăne şi un tobogan, în rest...

Pentru cei mari singura variantă de a se distra şi juca în comună, este o masă de biliard şi una de ping pong, la magazinele din centrul localităţii.

 


” Primarul, nu a făcut nimic pentru comună. Eu nu stau în Cosminele, dar am unchii acolo şi merg (aproape) în fiecare sâmbătă.

În special copii au rugat Primăria să facă un loc de joacă, este doar la grădiniţă din centrul.

Terenul de fotbal putea măcar să îl îngrădească să nu mai între porcii mistreţi că ai văzut şi tu cum e...

Ăla acum nu se mai poate numi teren.. Echipa s-a desfiinţat din cauza lor, nu le asigura nici măcar echipament.

Tata, acum câţiva ani, când era echipa, el a vopsit terenul

În rest este o comună frumoasă, în care tineretul mai mult pleacă şi dacă nu o să se investească cât mai curând se va duce” de râpa “” a declarat sub rezerva anonimatului, nepotul unui locuitor din Cosminele.

De lăudat “curajul “viceprimarului, Cornel Cojocaru care a stat de vorbă cu cei prezenţi la acţiunea de duminica  şi speram că (cel puţin acesta)  să-şi ţină promisiunile făcute şi să susţină proiectele social-comunitare din comuna Cosminele.

Investitorii privaţi, nu vor să susţină comuna din cauza autorităţilor locale.

Unul dintre locuitorii comunei ne-a declarat sub protecţia anonimatului, că nu vrea să investească din buzunarul său în comună fiindcă nu este “ajutat “de Primărie, ceea ce îl face să se gândească dacă mai rămâne în Cosminele.

 

Conform recensământului din anul 2011, în localitatea Cosminele erau 1068 de locuitori, acum mai locuiesc aproximativ 600, restul decedând sau plecând din cauza incompetenţei administraţiei locale, care la capitolul investii cultural-social-sportiv, investiţiile sunt “invizibile”, deşi potrivit bugetului din ultimii ani, În 2014 comună Cosminele a primit peste 200.000 lei de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin CJ Prahova (http://www.cjph.ro/doc/dezv_ec/1019.pdf), pentru alimentarea cu apă în comună Cosminele, satele Cosmina de Sus şi Trestioara, aceasta fiind una dintre zecile de probleme cu care se confrunta comună.

Vom reveni pe acest subiect şi cu un răspuns din partea Primăriei com. Cosminele pe legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

 

P.S. La ora redactării acestui material, Primăria din Cosminele a cumpărat plasa necesară  si a început  lucrările la stadion , iniţiativa sportivului Ion Marian începe sa prindă contur . 

 

P.P.S.STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE .