
Peste 5.000 de oameni au participat weekendul trecut la FestiSAT, evenimentul caritabil organizat de SOS Satele Copiilor România, cu ocazia aniversării celor 30 de ani de viitor oferit copiilor în România. Festivalul plin de culoare, muzică şi bucurie a fost dedicat copiilor, părinţilor şi tuturor celor care susţin cauza organizaţiei SOS Satele Copiilor România. Aproape 100.000 de euro s-au strâns în urma evenimentului, iar banii vor fi folosiţi pentru continuarea şi dezvoltarea de noi proiecte dedicate copiilor şi tinerilor vulnerabili.
FestiSAT este un eveniment al bucuriei şi nostalgiei, care îmbină muzica celor mai îndrăgiţi cântăreţi ai momentului cu artişti stradali veseli şi coloraţi, activităţi diverse pentru copii şi live cooking. Pe scena festivalului caritabil au urcat Loredana, Andreea Bălan,trupa Voltaj şi DJ Alex Super Beats, care au făcut show-uri memorabile. Cei 5.000 de participanţi s-au bucurat de muzică, energie şi emoţii de neuitat. Printre invitaţii la eveniment s-au numărat şi foşti beneficiari ai programelor SOS Satele Copiilor, adulţi şi tineri care au beneficiat în trecut de grija şi familia oferită de SOS, cât şi mame şi copii care se află acum în grija asociaţiei.
“Fiecare are nevoie de multe lucruri în viaţă, dar mai ales de o familie în care să fie iubit, acceptat, înţeles. Pentru copiii mai puţin norocoşi, SOS Satele Copiilor a reuşit să fie FAMILIE, fie că au crescut în casele familiale SOS, fie că au reuşit să rămână lângă părinţii lor şi au depăşit riscul de separare. FestiSAT ne-a reunit pe toţi şi am celebrat primii 30 de ani de copilărie bună, cu emoţie, cu energie, cu nostalgie. Împreună vom merge mai departe, având mereu în minte faptul că niciun copil nu trebuie să crească singur. Mulţumim tuturor celor care au făcut posibilă prima ediţie FestiSAT, parteneri de bine şi artişti care au venit cu tot sufletul.” Diana Podaru, Director SOS Satele Copiilor România.
Ceremonie specială pentru Mama SOS
De departe cel mai emoţionant moment din cadrul evenimentului a fost acordarea inelului Mamei SOS, o ceremonie cu tradiţie în cadrul asociaţiei, prin care este sărbătorită cea mai importantă persoană din viaţa unui om - Mama. În cadrul SOS Satele Copiilor România, Mama SOS joacă un rol extrem de important. Este figura blândă şi caldă ce îi întâmpină pe copiii lipsiţi de îngrijirea familiei biologice şi care cresc în casele familiale SOS. Mama SOS le arată ce înseamnă o copilărie frumoasă, sprijin, dăruire şi bucurie pentru ca cei mici să se poată dezvolta armonios. Astfel, mamele care au peste 10 ani de activitate în organizaţie primesc un cadou simbol, un inel gravat care să le amintească de generaţiile de copii pe care le-au crescut şi de legăturile pe care le-au creat cu aceştia.
30 de ani SOS Satele Copiilor în România - mii de familii ajutate, sute de tineri crescuţi în casele SOS
De 30 de ani, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească şi îi susţine şi protejează pe cei care riscă să o piardă. Peste 500 de copii şi tineri au avut parte de îngrijire în case de tip familial, peste 1.300 de familii vulnerabile au fost asistate, iar peste 4.500 de copii au fost sprijiniţi să rămână alături de părinţi. La nivel naţional, SOS Satele Copiilor România derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunităţile de tineri, Asistenţă maternală), de întărire a familiei (Serviciile de Asistenţă Comunitară, Centrul de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi, Centrul de zi), educaţionale (SOS Planet Afterschool), precum şi o serie de proiecte pentru tinerii aflaţi în situaţii de risc, atât din sistemul de protecţie, cât şi din medii vulnerabile. Din 2022, SOS Satele Copiilor implementează şi programe dedicate familiilor din Ucraina.
Mai multe detalii despre programele SOS Satele Copiilor România:
Website: sos-satelecopiilor.ro/
Facebook: facebook.com/SOSSateleCopiilor
Instagram: instagram.com/sos_satelecopiilor/
Linkedin: linkedin.com/company/sos-satelecopiilor/mycompany/
Youtube: www.youtube.com/@SateleCopiilor
Comunicat:Erika Rotaru/magic-maker.ro