ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR,în judeţul Prahova.11 octombrie 2023
Miercuri, 11 octombrie a.c., poliţiştii prahoveni au acţionat în Municipiul Ploieşti, în oraşele Băicoi, Comarnic şi Mizil, precum şi în comunele Brebu, Gherghiţa, Secăria şi Valea Doftanei, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ, pentru siguranţa cetăţenilor. 
Astfel, poliţişti ai mai multor structuri, împreună cu jandarmi, au acţionat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, şi nu numai, pentru combaterea faptelor antisociale, şi pe drumurile publice din judeţ pentru reducerea numărului de accidente rutiere cu urmări grave. 
Pe linie rutieră, s-a acţionat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, fiind  controlate peste 230 de autovehicule, şi efectuate aproximativ 150 de testeri cu aparatele etilotest şi drugtest. 
Au fost legitimate aproximativ 320 de persoane şi au fost efectuate două controale corporale şi două controale ale bagajelor. 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate, în total, 145 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier. 
Dintre acestea menţionăm 43 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 10 bicicliştilor pentru abaterile lor, 5 pietonilor, iar restul pentru alte abateri constatate de poliţişti. 
De asemenea, au fost aplicate şi 10 sancţiuni conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 54.300 de lei. 
Totodată, au fost reţinute două permise de conducere. 
Poliţiştii prahoveni se află permanent pe teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Sursă:IPJ Prahova