STOP conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv
 
Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. 
De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. 
Acţiunile pe linia combaterii conducerii de autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe sunt desfăşurate zilnic pe drumurile publice din judeţul Prahova, fiind efectuate permanent testări cu aparatele etilotest şi cu cele drugtest. 
O astfel de acţiune a avut loc şi ieri, desfăşurată de poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, pe drumurile naţionale din judeţ. 
Acţiunea s-a desfăşurat pe mai multe intervale orare, fiind oprite, pentru control, peste 100 de autovehicule, printre care şi autovehicule care efectuau transport de deşeuri. 
Au fost efectuate, în total, aproximativ 80 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest. 
În cadrul acţiunii, în urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 115 sancţiuni contravenţionale. 
22 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pietonilor, 3 bicicliştilor, două pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, una pentru neacordare prioritate vehicule, una pentru neacordare prioritate pietoni, iar restul pentru alte abateri constatate. 
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 45.500 de lei. 
De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere, 5 pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50 de km/h, două pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, unul pentru neacordare prioritate vehicule, unul pentru neacordare prioritate pietoni, iar alte două pentru alte încălcări ale normelor rutiere. 
Totodată, au fost reţinute şi 6 certificate de înmatriculare. 
Precizăm faptul că 5 autovehicule au fost controlate în habitaclu, nefiind identificate nereguli. 
În trafic nu suntem singuri!
Conduceţi responsabil!
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ