Şoferi din Prahova depistaţi la volan, sub influenţa drogurilor
 
Vineri, 6 octombrie a.c.,  în jurul orei 20.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive în municipiului Ploieşti, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiu, care se deplasa pe strada Horezului. 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise. 
La scurt timp, în jurul orei 24.00, tot poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce acţionau pe strada Gheorghe Doja au oprit, pentru control, un alt conducător auto, în vârstă de 23 de ani, din municipiu. 
Şi de această dată, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.
În cele două cauze, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unor dosare penale deschise sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ