Misiunile şi rezultatele IJJ Prahova în ultimul weekend din septembrie
Jandarmii prahoveni au asigurat ordinea publică la Festivalul Sinaia Forever, încheiat fără incidente majore;
A fost aplicată o amendă de 10.000 de lei şi dispusă confiscarea autoturismului unei persoane care a aruncat deşeuri ilegal, la Plopeni.
În perioada 29 septembrie – 01 octombrie a.c., peste 250 de lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au participat atât la misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor evenimente cultural-artistice şi sportive, cât şi la misiuni de menţinere a ordinii publice, în cooperare cu Poliţia sau prin patrule de jandarmi, în zona staţiunilor turistice şi pe traseele montane. 
Dintre misiunile de asigurare a ordinii publice la care a participat un număr mare de persoane, amintim Festivalul Sinaia Forever, Alfabetul Convieţuirii (Ploieşti) şi Zilele comunei Valea Călugărească, evenimente încheiate fără incidente majore. 
În perioada de referinţă, au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 21 avertismente scrise şi 42 de amenzi în valoare totală de 23900 lei. Cele mai multe dintre acestea au fost aplicate pentru încălcarea normelor prevăzute în Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială. 
Una dintre situaţiile aparte a avut loc sâmbătă, 30 septembrie, în jurul orelor 19.00, când un bărbat a fost surprins de către o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, în timp ce arunca mai mulţi saci cu gunoi menajer (reziduuri din construcţii, PET-uri) în zona sensului giratoriu din Plopeni, la marginea pădurii. Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor. Complementar, jandarmii au dispus ridicarea şi eliminarea de către contravenient a gunoiului, precum şi confiscarea autoturismului (proprietate personală) folosit pentru transportul deşeurilor.
Colegii noştri sunt în permanenţă la datorie, iar dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, nu ezitaţi să solicitaţi imediat sprijinul forţelor de ordine din apropiere sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.
Sursă:Comunicat IJJ Prahova