,,Pregătiţi pentru viaţă

Predeal, 22 - 24 septembrie 2023

Bucurie, curiozitate, entuziasm şi bună dispoziţie au fost doar câteva dintre sentimentele resimţite de cei 90 de tineri instituţionalizaţi din judeţul Vrancea, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care au avut ocazia de a participa la proiectul ,,Pregătiţi pentru viaţă", într-un weekend special organizat la Predeal de Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea.

Aceasta a fost prima dintre cele trei serii de tabere planificate în cadrul proiectului, având ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor necesare pentru o viaţă independentă pentru tinerii expuşi riscului de marginalizare sau excluziune socială. Participanţii au beneficiat de activităţi educaţionale nonformale, precum: Seminarul de dansuri populare susţinut de domnul Marian Marinică, coregraful Ansamblului ,,Doina Prahovei" al C.C.S. Ploieşti, jocuri de societate şi atelier de orientare în carieră oferit de voluntarii Ligii Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti.

În cadrul taberei, tinerii au avut ocazia să exploreze Castelul „Cantacuzino” din Buşteni, să afle istoria Muzeului Naţional „Peleş” şi să descopere frumuseţea Centrului Vechi al oraşului Braşov. Seara de sâmbătă a fost marcată de un moment deosebit - un foc de tabără ce va rămâne în amintirea tuturor.

În următoarele două weekend-uri, alţi tineri din judeţele Prahova şi Dâmboviţa vor avea oportunitatea să participe la acest proiect menit să îi pregătească pentru viaţă.

Despre proiect

Proiectul ,,Pregătiţi pentru viaţă" presupune ca în perioada 15 septembrie - 15 octombrie 2023, aproape 5000 de tineri instituţionalizaţi, câte 100 din fiecare judeţ şi sector al Capitalei, să beneficieze de o ieşire în weekend, timp în care vor avea parte de activităţi de susţinere menite să le dezvolte deprinderile şi să îi pregătească pentru viaţă, dar şi de jocuri şi consiliere psihologică pentru dezvoltarea personală. Toate acestea sunt posibile prin susţinerea financiară a Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi implicarea în calitate de organizatori a Caselor de Cultură ale Studenţilor, în parteneriat cu Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din ţară.

Comunicat Casa de Cultură a Studenţilor Ploieşti