IJP PRAHOVA .„ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR„.21 septembrie 2023
Joi, 21 septembrie, in judeţul Prahova au fost organizate şi desfăşurate 10 acţiuni în Municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Băicoi, Plopeni şi Slănic, în comunele Apostolache, Bărcăneşti şi Bălţeşti şi pe drumurile naţionale din judeţ. 
Astfel, poliţişti ai mai multor structuri, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au acţionat în zonele în care se comit infracţiuni stradale şi acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, şi nu numai, pentru combaterea acestora, dar şi pe drumurile publice din judeţ pentru reducerea numărului de accidente rutiere. 
Pe linie rutieră, s-a acţionat preponderent pentru combaterea conducerii de autovehicule pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, sens în care au fost controlate peste 450 de autovehicule, fiind efectuate aproximativ 225 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest, dar şi pe linia verificării stării tehnice a autovehiculelor, împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român. 
Au fost legitimate aproximativ 600 de persoane şi au fost efectuate 9 controale corporale, patru controale ale bagajelor, fiind efectuate verificări şi în incinta a 8 societăţi comerciale şi a 7 săli de jocuri. 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate, în total 276 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, menţionând 70 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 23 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 15 pentru starea tehnică a autovehiculelor, dar şi patru în cazul a patru persoane depistate conducând sub influenţa băuturilor alcoolice . 
De asemenea, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 61/1991, 
privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Valoarea totală a acestora depăşeşte 59.000 de lei. 
Totodată, au fost reţinute 12 permise de conducere, dintre care patru pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi două pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum şi 12 certificate de înmatriculare, pentru diferite nereguli constatate.
Foto ilustrativ