Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, ediţia a 15-a,  a fost lansat la UMF „Carol Davila” din Bucureşti

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au deschis înscrierile pentru cea de-a 15-a ediţie a Programului MOL pentru sănătatea copiilor;

Programul pune la dispoziţia ONG-urilor un buget de 400.000 de lei care poate fi accesat pentru a finanţa proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale;

În cadrul celor 14 ediţii anterioare ale Programului au fost finanţate 265 de proiecte cu aproape 5 milioane de lei, care au ajutat peste 14.600 de copii şi adolescenţi;

 În cadrul unui eveniment organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au anunţat deschiderea înscrierilor pentru concursul de proiecte din cadrul celei de-a 15-a ediţii a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Finanţarea poate fi accesată de organizaţiile neguvernamentale care derulează proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice.

Înscrierea proiectelor se face online pe site-ul Fundaţiei Pentru Comunitate până pe data de 18 octombrie inclusiv. Un proiect poate beneficia de o finanţare în valoare de maximum 25.000 de lei, din fondul total de 400.000 de lei.

În cele 14 ediţii ale acestui program, cu ajutorul partenerilor noştri din ONG-uri, am reuşit să susţinem o gamă tot mai largă de forme de terapie, contribuind la îmbunătăţirea sănătăţii şi calităţii vieţii unor copii şi tineri care aveau nevoie de ajutor. Investiţiile în specializarea continuă a profesioniştilor implicaţi a deschis şi calea spre includerea membrilor familiei în unele dintre procesele terapeutice, astfel că aceştia pot să înveţe metode pe care le pot aplica şi acasă. Ne bucurăm să continuăm acest proiect tradiţional, prin care reuşim să fim alături de tinerii aflaţi în situaţii speciale şi să oferim sprijin pentru familiile lor,” a declarat Camelia ENE, CEO & Country Chairman MOL România.

La evenimentul de lansare organizat la UMF „Carol Davila” au participat specialiştii care lucrează cu cele 18 ONG-uri finanţate în cadrul ediţiei precedente, care au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2022 - august 2023. În activităţile terapeutice implementate au fost incluşi 1.116 de copii cu nevoi speciale, care au beneficiat de terapie prin artă (muzică, desen, pictură, modelaj, dans şi mişcare), terapie emoţională (jocuri de rol, jocuri dramatice şi cu marionete, poveşti terapeutice), terapie ocupaţională, terapie prin joc, stimulare senzorială şi jocuri senzoriale, terapie asistată de animale, terapie recreativă şi de aventură.

Organizaţia Universitatea Emanuel din Oradea, care a derulat proiectul intitulat „Cântăm şi ne mişcăm pentru sănătate!” a câştigat Premiul MOL pentru sănătatea copiilor. Această distincţie a fost acordată proiectului care s-a remarcat prin rezultate excelente. Cu o abordare bazată pe muzicoterapie şi kinetoterapie, acest proiect a ajutat 60 de copii şi adolescenţi din trei instituţii, care au beneficiat de terapie adaptată în funcţie de trei grupe de afecţiuni. Astfel, acest demers a urmărit reducerea anxietăţii în ceea ce priveşte procedurile medicale şi starea de sănătate a copiilor cu diagnostic grav în îngrijire paliativă, alături de pregătirea copiilor pentru procedurile medicale şi pentru perioade îndelungate de spitalizare. Pentru copiii preşcolari cu tulburări de hiperactivitate şi deficit de atenţie, iniţiativa a oferit stimulare auditivă, care a avut rolul de a induce o stare de linişte şi pace, menită să ajute copiii să-şi dezvolte tehnici care să le permită să se concentreze. Pentru copiii şi adolescenţii cu dizabilităţi şi nevoi speciale, proiectul a avut scopul de a încuraja socializarea cu ajutorul muzicii şi al mişcării, oferindu-le o cale prin care să-şi exprime emoţiile. Proiectul a avut o componentă comunitară cu impact de lungă durată, reprezentată de pregătirea tinerilor muzicoterapeuţi la cel mai înalt nivel. Datorită rezultatelor foarte bune, organizaţia premiantă va beneficia de o finanţare în valoare de 25.000 de lei pentru a derula un proiect în cadrul ediţiei 2023 a Programului, iar un reprezentat al organizaţiei va fi membru al juriului care evaluează proiectele depuse la ediţia a 15-a.

Timp de o lună primim înscrierile pe website-ul Fundaţiei şi asigurăm o informare permanentă, atât prin comunicare directă sau participări la diferite evenimente, cât şi prin grupul de Facebook al Programului. Cu bucurie răspundem la întrebările privind procedura de înscriere, documentele necesare şi cerinţele profesionale, cu atât mai mult că aceste întrebări ne ajută să simplificăm procedurile şi să îmbogăţim conţinutul Programului,” a declarat András Imre, Director Executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

De la lansare şi până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri în valoare de 4.942.000 de lei pentru derularea a 265 de proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale, incluzând peste 14.600 de beneficiari în activităţile terapeutice, prin intermediul ONG-urilor.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de compania MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

Comunicat:Fundaţia Pentru Comunitate