Telefonul Copilului - 0244 – 983, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, nu va mai fi funcţional
Începând cu data de 1 octombrie 2023, Telefonul Copilului - 0244 – 983, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, nu va mai fi funcţional.
Acesta va fi înlocuit de numărul unic naţional 119, înfiinţat în anul 2022, prin programul national de suport pentru copii “Din grijă pentru copii”, destinat raportării şi prevenirii cazurilor de abuz, exploatare, neglijare şi forme de violenţă asupra copilului, pentru situaţiile care nu necesită intervenţia imediată a agenţiilor specializate din cadrul Serviciului de urgenţă 112.
Acest serviciu de telefonie, unic la nivel naţional, este disponibil în toate reţelele publice de comunicaţii din România şi poate fi apelat atât de către copiii aflaţi în situaţii de abuz, exploatare sau neglijare, cât şi de către părinţii, rudele sau cetăţenii care au cunoştinţă de astfel de cazuri.
Scopul acestui serviciu este acela de a depista şi interveni cu specialişti din domeniul protecţiei copilului, în timp real, în situaţiile în care integritatea fizică şi psihică a copiilor este în pericol.
Numărul unic naţional 119 funcţionează în regim de permanenţă, fiind disponibil continuu, 24/24h, 7 zile pe săptămână, inclusiv în perioada sărbătorilor legale, iar apelurile efectuate sunt gratuite.
Sursă:Comunicat DGASPC Prahova
Foto ilustrativ