IJJ PRAHOVA.„Evenimente fără incidente majore, în weekend„
În perioada 15-17 septembrie a.c., peste 200 de jandarmi prahoveni au executat aproape 70 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii şi liniştii publice atât la evenimentele cultural-artistice şi sportive care au avut loc pe raza judeţului nostru, cât şi în zona staţiunilor turistice şi pe traseele montane. O parte dintre acţiuni au fost gestionate, în sistem integrat, împreună cu reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu. 
În perioada de referinţă, au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 avertismente scrise şi 31 de amenzi, în valoare totală de 9200 lei. Cele mai multe dintre acestea au fost aplicate pentru încălcarea normelor prevăzute în Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială. Totodată, jandarmii au depistat, în data de 16 septembrie a.c., la Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei, două persoane care comercializau articole pirotehnice. Au fost sesizate organele competente, cărora le-au fost predate materialele pirotehnice împreună cu documentele necesare continuării cercetărilor.
Jandarmii prahoveni au fost direcţionaţi să intervină şi în vederea soluţionării a 20 de sesizări. Cele mai multe dintre acestea au fost pentru a semnala prezenţa unor animale sălbatice periculoase.
Colegii noştri sunt în permanenţă la datorie, iar dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, nu ezitaţi să solicitaţi imediat sprijinul forţelor de ordine din apropiere sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.