Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au continuat să acţioneze în sistem integrat pentru asigurarea unui climat de ordine publică
„La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au continuat să acţioneze în sistem integrat pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.
La nivelul judeţului au fost organizate şi executate 9 acţiuni punctuale, fiind instituite 21 de filtre. 
În urma activităţilor desfăşurate, forţele de ordine au legitimat peste 600 de persoane şi au controlat aproximativ 500 de autoturisme.
Astfel, activităţile s-au desfăşurat pe drumurile naţionale din judeţ (Bărcăneşti, Puchenii Mari şi Potigrafu) în municipiul Ploieşti (cartier Bereasca şi în zona centrală), în oraşele Boldeşti Scăeni şi Sinaia, dar şi în comunele Floreşti, Gheghiţa şi Maneşti.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 270 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 74.000 de lei.
Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut 11 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.
De asemenea, poliţiştii prahoveni au efectuat 150 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
Poliţiştii continuă activităţile din competenţă, pentru siguranţa comunităţii.
Exemplu:
La data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Blejoi în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Bărcăneşti, au oprit, pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul din comuna Bărcăneşti nu figurează ca deţinător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.”
 
Sursă:IJP PH