JUDEŢUL PRAHOVA.ACŢIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii prahoveni au continuat să acţioneze în sistem integrat pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.
La nivelul judeţului au fost organizate şi executate 7 acţiuni punctuale, fiind instituite 18 filtre. În urma activităţilor desfăşurate, forţele de ordine au legitimat peste 450 de persoane şi au controlat 400 de autoturisme.
Astfel, activităţile s-au desfăşurat pe drumurile naţionale din judeţ, în municipiul Ploieşti ( cartier Bereasca), în oraşele Băicoi şi Buşteni, dar şi în comunele Brazi, Bărcăneşti şi Sângeru.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 200 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei, fiind reţinute 9 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.
Valoarea totala a sancţiunilor este de peste 55.000 de lei.
Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate şi controlate 15 societăţi comerciale.
De asemenea, poliţiştii rutieri au efectuat 150 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
Poliţiştii prahoveni continuă activităţile din competenţă, pentru siguranţa comunităţii.
Exemplu:
La data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 7.00, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni în timp ce acţionau pe strada Mihai Viteazul, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a arătat valoarea de 0.14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În acest sens, conducătorul auto din oraşul Buşteni a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G.nr.195/2002, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.
Ulterior, în jurul orei 8.00, bărbatul în cauză a fost depistat conducând autoturismul pe strada Mihail Kogălniceanu din oraşul Buşteni.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Sursă:IPJ Prahova
Foto ilustrativ