Şcolile care au nevoie de calculatoare se pot înscrie până pe 2 octombrie în al doilea apel al programului Dăm Click pe România 2023
 
Asociaţia Ateliere Fără Frontiere anunţă continuarea ediţiei din primăvară a programului Dăm Click pe România, prin care va dota cu alte 2.000 de calculatoare recondiţionate unităţile de învăţământ, ONG-urile şi instituţiile sociale deficitare la acest capitol, de la nivel naţional. 
 
Înscrierile au loc până pe 2 octombrie, inclusiv, prin FORMULARUL DE APLICARE DISPONIBIL AICI, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 12 octombrie, după ce toate proiectele înscrise vor trece printr-o etapă de jurizare. Lista finală a laureaţilor va fi publicată pe site-ul educlick.ro.  
 
„Am auzit de acest proiect de la o colegă de-a mea din cancelarie care, la rândul ei, a aplicat şi câştigat. Noi aveam mare nevoie de aceste calculatoare deoarece laboratoarele noastre erau dotate cu echipamente din 2005-2007, multe nemaifiind funcţionale.” - Daniela Tudor, profesor informatică în cadrul Şcolii Gimnaziale Răscăieţi, laureată a programului Dăm Click pe România 2022. 
 
Dăm Click pe România vine în sprijinul şcolilor şi copiilor din zone rurale sau urbane, marginalizate pentru care tranziţia către o educaţie digitală, potrivită prezentului, a fost îngreunată de lipsa de echipamente IT funcţionale din unităţile de învăţământ. Această lipsă de infractructură duce, inevitabil, la un decalaj educaţional şi mai pronunţat între elevii care au acces la calculatoare şi cei care nu au, cei din urmă fiind mai predispuşi la un abandon timpuriu al şcolii. 
 
Calculatoarele donate prin Dăm Click pe România fac parte din procesul de economie circulară al Ateliere Fără Frontiere, prin care asociaţia preia echipamentele IT uzate şi alte DEEE în calitate de colector autorizat de la companii şi diverse organizaţii, cu scopul de a fi recondiţionate de către angajaţii aflaţi în programul de inserţie socio-profesională, cu scopul final de a fi donate către şcolile din zone vulnerabile din ţară. 
 
La finalul ediţiei 2023, Ateliere Fără Frontiere va dota cu 4.00 de calculatoare recondiţionate în atelierul educlick, unităţile de învăţământ, ONG-urile şi instituţiile sociale care au nevoie de echipamente IT. 
 
„De 15 ani, Ateliere Fără Frontiere donează calculatoare cu gândul la viitorul copiilor care depind de infrastructura din şcoli pentru a porni cu o şansă mai bună în viaţă. Pentru sute de mii de elevi, şcoala reprezintă singura oportunitate de a utiliza echipamente IT pe care altfel nu şi le-ar permite acasă. În 2023, vrem să donăm 4.000 de calculatoare către toate tipurile de structuri educaţionale care lucrează cu astfel de elevi aflaţi în situaţii vulnerabile şi să reducem astfel inechitatea educaţională bazată pe situaţia materială din familie.” - Damien Thiery, Director General Ateliere Fără Frontiere. 
În cei 15 de activitate, asociaţia şi partenerii săi au donat peste 25.000 de calculatoare către mai bine de 2.000 de şcoli din România, ajungând astfel la peste 500.000 de elevi şi profesori beneficiari şi reuşind să digitalize 10% din instituţiile de învăţământ de la nivel naţional. 
Pentru orice întrebări legat de apelul Dăm Click pe România consultaţi regulamentul de aici sau contactaţi-ne la adresa educlick@atelierefarafrontiere.ro
 
Programul Dăm Click pe România este realizat cu sprijinul Kaufland România şi OMV Petrom.  
Comunicat :Asociaţia Ateliere Fără Frontiere