INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER, în judeţul Prahova.8 septembrie 2023
La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 9.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic în timp ce desfăşurau activităţi în cadrul unei acţiuni în localitatea Varbilău, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din oraşul Vălenii de Munte.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul figurează cu dreptul de a conduce cu Restricţii Reţinut.
Totodată, s-a mai constatat faptul că inspecţia tehnică periodică este expirată din anul 2020 şi nu deţine poliţa RCA validă.
Astfel, acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.175 de lei, fiindu-i retras certificatul de înmatriculare.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Orzoaia de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani.
Întrucât tânărul din oraşul Urlaţi manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat o valoare pozitivă la o substanţă psihoactivă, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
În cursul serii trecute, în jurul orei 20.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce acţionau pe stada Mihai Bravu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani din municipiu.
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
Şi în această cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală.
În jurul orei 23.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier cu vătămarea corporală uşoară a unei persoane.
Din verificări a reieşit faptul că, un tânăr în vârstă de 24 de ani, în timp ce se deplasa cu motocicletă pe strada Spătar Nicolae Milescu, la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a căzut pe partea carosabilă, ulterior intrând în coliziune cu un autoturism ce se afla parcat regulamentar în dreptul unui imobil.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul.
Tânărul în cauză a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.
Noaptea trecută, în jurul orei 3.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Cocorăştii Mislii.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursă:IJP PRAHOVA