IJP PRAHOVA.„EXPERIMENT CU PRIVIRE LA EFECTELE CONSUMULUI DE ALCOOL ŞI DROGURI LA VOLAN”
Pentru a atrage atenţia, cu privire la riscurile la care se expun conducătorii auto, care se urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova împreună cu poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune infomativ preventivă pe DN1 în localitatea Potigrafu.
Astfel că, în cursul zilei de joi, 7 septembrie a.c., pe parcursul a două ore, conducătorii auto au fost invitaţi să participe la un experiment care a presupus derularea de activităţi precum purtarea unor ochelari special concepuţi pentru a induce efectele consumului de alcool, respectiv de droguri.
Experimentul a urmărit conştientizarea acestora cu privire la modul în care consumul de droguri le afectează echilibrul, viteza de reacţie, capacitatea de coordonare a mişcărilor, de a se orienta în spaţiu şi de a de aprecia distanţele şi vitezele.
Totodată, pe întreg parcursul zilei de joi, pe drumurile naţionale din judeţ au fost verificate 200 de autovehicule şi au fost efectuate 101 testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
În cadrul activităţilor, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au aplicat 135 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 48.000 de lei.
De asemenea, în acţiunile desfăşurate au fost reţinute 9 permise de conducere, 3 pentru depăşirea neregulamentară, 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 1 pentru comportament agresiv în trafic.
3 certificate de înmatriculare au fost retrase.
Alcoolul sau drogurile sunt incompatibile cu o conduită rutieră responsabilă. Conduceţi prudent!
Sursă:IJP PRAHOVA