MISIUNI ALE JANDARMILOR PRAHOVENI, ÎN ACEST WEEK END
Jandarmii prahoveni vor acţiona, în weekend-ul 08-10 septembrie a.c., pentru asigurarea şi menţinerea ordinii publice, atât în mod independent, cât şi în cooperare cu alte instituţii sau structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor cultural-artistice şi sportive.
Dintre manifestările cultural-artistice, unde echipajele de jandarmerie vor fi alături de cetăţeni, amintim: „La Rock Music Festival" de la Floreşti, Festivalul „Fratele meu de peste Prut“ de la Filipeştii de Pădure, Târgul tradiţional de la Apostolache (8-9 septembrie), Festivalul „Zilele Toamnei“ de la Urlaţi. De asemenea, ordinea publică va fi asigurată de către jandarmii prahoveni şi la evenimentele sportive, programate la acest final de săptămână: concursul de alergare Ciucaş X3, meciurile de fotbal din Liga a III-a dintre echipele CS Blejoi – CS Dinamo Bucureşti şi CSO Plopeni -CSM Flacăra Mioveni.    
De asemenea, pentru siguranţa persoanelor care se vor afla în zona montană a judeţului Prahova, jandarmii vor patrula atât în staţiunile de pe Valea Prahovei, cât şi în zona Cheia-Măneciu, pe traseele turistice din Munţii Bucegi şi Ciucaş, pentru a interveni, în caz de nevoie. 
Ca de fiecare dată, jandarmii prahoveni le recomandă participanţilor la evenimente să respecte indicaţiile oamenilor legii şi măsurile luate de organizatori, să evite implicarea în acţiuni care pot tulbura ordinea şi liniştea publică, să supravegheze cu atenţie copiii şi să aibă grijă de bunurile personale. 
Iar cei care optează pentru drumeţiile montane sunt sfătuiţi să urce doar pe trasee marcate, să se informeze asupra condiţiilor meteo prognozate, să fie echipaţi corespunzător, iar în cazul în care întâlnesc animale sălbatice, să nu se apropie de ele pentru a le face fotografii sau a le hrăni. 
 
Nu ezitaţi ca, în cazul în care sunteţi martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau dacă aveţi nevoie de ajutor, să solicitaţi cu încredere sprijinul forţelor de ordine prezente ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.