250 de sancţiuni aplicate de poliţiştii prahoveni  rutieri în ultimele 24 de ore
La data de 6 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au organizat 6 acţiuni punctuale, prilej cu care s-a acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de producere a accidentelor grave.
Acţiunile s-au desfăşurat pe drumurile naţionale din judeţ, în municipiul Ploieşti, în oraşele Buşteni şi Boldeşti-Scăeni, dar şi în localităţile Drajna şi Valea Călugărească.
În urma controalelor în trafic au fost legitimate 560 de persoane, verificate 430 de autovehicule şi au fost efectuate 178 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
Astfel, în urma neregulilor constatate, în cele 24 de ore au fost aplicate 250 de sancţiuni contravenţionale în valoarea de peste 60.000 de lei, cele mai multe dintre acestea au fost aplicate conform O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere, 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru depăşire neregulamentară, 2 pentru neacordare prioritate vehicule şi 2 pentru alte abateri.
Totodată, au fost retrase şi 3 certificate de înmatriculare.
Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:
Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi să se informeze cu privire la condiţiile meteo şi la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. 
Conduceţi cu prudenţă, măriţi distanţa de siguranţă în mers, adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante. 
În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.
Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuaţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiţi sistemele hands-free.
Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. 
Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!
 
Sursă:IJP Prahova