Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni.5 septembrie 2023
La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce acţionau pe DN1 E60 în localitatea Potigrafu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani din municipiul Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa benzodiazepină, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
Tot ieri, în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au observat un autoturism care prezenta avarii ca urmare a coliziunii cu un gard metalic.
Fiind efectuate verificări în zona producerii evenimentului rutier, a fost identificat conducătorul autoturismului în persoana unui bărbat în vârstă de 67 de ani din judeţul Hunedoara.
Conducătorul auto nu a suferit vătămari corporale.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
În jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1 E60 în oraşul Sinaia, au oprit, pentru control, un ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă, condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Ialomiţa.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice reţinut.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţiei rurală Valea Călugărească în timp ce efectuau activităţi rutiere în localitatea Corlăteşti au depistat pe strada Prelungirea Ghighiului un autoturism cu doi ocupanţi.
Astfel, în urma legitimării acestora a fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat în vârstă de 39 de ani din comuna Colceag.
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ