Peste 500 de sancţiuni aplicate de poliţiştii prahoveni  în ultimele 3 zile
În perioada 1-3 septembrie a.c., poliţiştii prahoveni au desfăşurat activităţi preventive pe raza întregului judeţ.
Astfel, au fost organizate 13 acţiuni punctuale, prilej cu care s-a acţionat atât pentru pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, cât şi pentru impunerea unui climat de siguranţă rutieră.
Acţiunile s-au desfăşurat cu sprijinul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, dar şi cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab.
În urma controalelor au fost legitimate peste 1.300 de persoane, verificate peste 1.000 de autovehicule şi au fost efectuate peste 600 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
Astfel, în urma neregulilor constatate, în cele trei zile au fost aplicate peste 500 de sancţiuni contravenţionale în valoarea de peste 160.000 de lei.
De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii prahoveni au intervenit la peste 600 de solicitări, dintre acestea 490 fiind sesizate prin SNUAU 112, iar în cadrul intervenţiilor au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Valoarea celor 80 de sancţiuni contravenţionale este de peste 56.000 de lei.
Poliţiştii prahoveni vor acţiona, în continuare, pentru siguranţa cetăţenilor şi menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică, pe raza întregului judeţ.
Sursă:IPJ Prahova