Judeţul Prahova.Infracţiuni la regimul rutier . 29 august 2023

 

La data de 29 august a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe Bulevardul Carol I s-ar fi produs un accident cu pagube materiale în care autorul acestuia posibil să fie sub influenţa băuturilor alcoolice.
Din primele date de la faţa locului a reieşit faptul că, un bărbat în vârstă de 83 de ani în timp ce se afla în parcarea aferentă unor blocuri din municipiul Câmpina, la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu alte două autoturisme ce se aflau parcate regulamentar.
În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
La data de 29 august a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Bălţeşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că numerele provizorii ale autoturismului sunt expirate încă din luna mai a.c., fiind atribuite unei societăţi comerciale.
Totodată, în urma verificării în baza seriei de şasiu a autoturismului, s-a stabilit că acesta nu figurează ca fiind înmatriculat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 3.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Plăieşilor din municipiul Ploieşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani.
Întrucât conducătorul auto din municipiul Ploieşti emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ