Şoferii depistaţi, la volan, cu permisul suspendat sau fără permis valabil în România
 
La data de 28 august a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii staţiunii Buşteni, în timp ce se aflau într-o acţiune rutieră, au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe strada Telecabinei către DN1.
Astfel, a fost identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat în vârstă de 49 de ani, din judeţul Ilfov.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
Tot ieri, în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti, în timp ce se desfăşurau activităţi în cadrul unei acţiuni pe Bulevardul Petrolului, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani, din municipiul Ploieşti.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul în cauză are dublă cetăţenie, româno-americană, acesta precizând că nu are asupra sa actul de identitate, prezentând un permis de conducere eliberat de autorităţile S.U.A., fără a prezenta un permis de conducere internaţional.
În cauză,  a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ