Şoferi prahoveni depistaţi la volan, sub influenţa substanţelor psihoactive

În seara de 26 august a.c.,  în jurul orei 23.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, în cadrul unei razii, pe strada Calea Doftanei, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Şotrile.

Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. (Amphetamine)

Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

 

Ulterior, în jurul orei 00.00, tot în cadrul raziei organizate în municipiul Câmpina, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia, în timp ce acţionau pe Bulevardul Carol I din municipiu, au oprit, pentru control, un alt conducător auto, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Ploieşti.

Întrucât şi acesta avea un comportament suspect, la testarea cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. (Cannabis)

Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

În dimineaţa ziliei de 27 august a.c., în jurul orei 07.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier în cadrul unei acţiuni de ordine şi siguranţă publică, pe DN1, un localitatea Comarnic au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani.

Întrucât acesta manifesta un comportament suspect, acesta a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice. (Cannabis)

Tot ieri, 27 august a.c.,  în jurul orei 19.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în comuna Berceni, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Ploieşti.

Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. (Marijuana)

Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

La data de 27 august a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că pe DN1, Centura de Vest a municipiului Ploieşti, un conducător auto ar avea un comportament agresiv în trafic, reprezentând un pericol faţă de ceilalţi participanţi la trafic.Astfel, poliţiştii rutieri au organizat un filtru rutier, ulterior, la scurt timp, autoturismul dat în atenţie fiind oprit pe DN1, km 53+800, în localitatea Bărcăneşti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana care se afla la volan ca fiind un bărbat în vârstă de 33 de ani, din oraşul Otopeni.

Întrucât acesta manifesta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice. (Cannabis)

Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul mai multor dosare penale deschise sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Sursă:IJP Prahova

Foto ilustrativ