IJP PRAHOVA.„RAZII DE AMPLOARE ÎN MUNICIPIILE PLOIEŞTI ŞI CÂMPINA”
 
În noaptea de 26 spre 27 august a.c., în intervalul orar 22.00-01.00, Poliţia Municipiului Ploieşti şi Poliţia Municipiului Câmpina au organizat şi executat două razii de amploare pe raza municipiilor, unde, peste 170 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc,  pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea şi combaterea consumului de substanţe psihoactive. 
Activităţile preventiv-reactive au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, din cadrul Serviciilor Acţiuni Speciale, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, dar şi poliţişti din cadrul Biroului pentru protecţia animalelor.
Totodată, mai mulţi poliţişti din cadrul Poliţiilor orăşeneşti Azuga, Buşteni, Breaza, Comarnic şi Sinaia au fost angrenaţi în razia din municipul Câmpina. 
În cadrul raziilor au fost legitimate aproximativ 1.100 de persoane, au fost controlate peste 800 de autovehicule, fiind efectuate 350 de testări cu aparatele etilotest, dar şi 16 cu aparatele drugtest. 
Totodată, au fost avertizate aproximativ 80 de persoane cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Au fost verificate peste 20 de societăţi comerciale şi aproximativ 15 agenţi de pază. 
În acest context, au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, 61 dintre acestea la regimul circulaţiei, 25 conform Legii nr.61/1991, şi alte 4 pentru alte nereguli constatate. 
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 15.000 de lei. 
6 permise de conducere au fost reţinute, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, dar şi 5 certificate de înmatriculare retrase. 
În cadrul celor două razii, în cele două municipii din judeţ, au fost constatate 7 infracţiuni, 6 la regimul curculaţiei, respectiv una pentru portul, fără drept, de obiecte periculoase.
De menţionat este faptul că, în urma filtrelor rutiere efectuate în municipiul Câmpina, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Câmpina şi cei ai Poliţiei staţiunii Sinaia au depistat doi conducători auto care au ales să se urce la volan, deşi consumaseră substanţe psihoactive.
În cele două cauze au fost întocmite dosare penale, continuându-se cercetările.