Poliţistii Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune rutieră(foto-video)
 
La data de 24 august a.c., în intervalul orar 9.30-11.00 poliţistii Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune rutieră, informativ-preventivă, prin care au fost reamintite participanţilor la trafic, regulile de circulaţie, dar şi principalele cauze generatoare de accidente rutiere.
Astfel, cu ajutorul domnului TĂTUC COSTIN-colonel în rezervă, actual specialist în siguranţa rutieră, poliţiştii rutieri au ţinut o lecţie rutieră pe DN1B în localitatea Valea Călugărească.
Prin urmare, peste 50 de conducători auto, dar şi alţi participanţi la trafic au fost invitaţi în cortul laboratorului de siguranţă rutieră unde au primit recomandări cu privire la respectarea normelor rutiere în vigoare, totodată fiind date ca exemple, evenimente rutiere grave, ce s-au petrecut pe drumurile din judeţul Prahova.
Poliţiştii prahoveni au urmărit conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul legal de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, dar şi acordarea de prioritate.
Scopul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova a fost acela de a determina participanţii la trafic să conştientizeze faptul că viaţa are prioritate şi nerespectarea normelor rutiere duce la evenimente negative.
Totodată, poliţiştii rutieri, au efectuat 22 de testări cu aparatul etilotest şi două cu aparatul drugtest.
De asemenea, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, 7 dintre acestea conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză, iar 4 pentru defecţiuni tehnice.
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 7.000 de lei.
4 certificate de înmatriculare au fost retrase şi un permis de conducere a fost reţinut.
De asemenea, conducătorii auto au fost informaţi şi cu privire la modificarea legislativă, cunoscută sub denumirea de Legea Anastasia.
Pentru deplasarea în condiţii de siguranţă, poliţiştii vă recomandă:
 
- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
 
- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic.
 
- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule.
 
- Folosiţi centura de siguranţă- vă poate salva viata în caz de accident.
 
- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi.
 
- Nu vă angajaţi în traversarea străzii prin locuri nepermise.
 
Acţiunile poliţiştilor pentru siguranţa rutieră continuă!
 
Nu vă RISCAŢI VIAŢA sau libertatea!
Conduceţi în siguranţă!
Sursă:IJP Prahova