Poliţiştii prahoveni au efectuat acţiuni informative la o şcoală de şoferi din Ploieşti
Ieri, 25 august a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova au desfăşurat o acţiune în municipiul Ploieşti, în incinta unei şcoli de şoferi.
Scopul acţiunii a fost acela de informare a viitorilor şoferi cu privire la noile modificări ale legislaţiei rutiere, respectiv Legea Anastasia, care prevede faptul că un conducător auto, aflat sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, ori fără a deţine permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. 
De asemenea, poliţiştii au discutat cu cei 17 elevi, răspunzându-le întrebărilor privind legislaţia rutieră în vigoare, totodată, vorbindu-le despre cum să fie în siguranţă în trafic, urmând sa obţină permisul de conducere. 
Mesajul zilei: Nu vă puneţi viaţa în pericol, urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu deţin permis de conducere, aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.
Sursă:IJP Prahova