IJP Prahova.ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR .25 august 2023
Vineri, 25 august, poliţiştii prahoveni au acţionat în Municipiul Ploieşti, în oraşele Boldeşti Scăeni, Vălenii de Munte, precum şi pe raza de competenţă a Secţiilor Rurale de Poliţie Bălţeşti şi Puchenii Mari, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ, pentru siguranţa cetăţenilor. 
Astfel, poliţişti ai mai multor structuri, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au acţionat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, şi nu numai, pentru combaterea faptelor antisociale, şi pe drumurile publice din judeţ pentru reducerea numărului de accidente rutiere cu urmări grave. 
Pe linie rutieră, s-a acţionat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, sens în care au fost controlate peste 350 de autovehicule, fiind efectuate aproximativ 200 de testeri cu aparatele etilotest şi drugtest. 
Au fost legitimate aproximativ 450 de persoane şi au fost efectuate 8 controale ale bagajelor. 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate, în total, 205 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier. 
Dintre acestea menţionăm 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 21 bicicliştilor, pentru  diferite abateri. 
De asemenea, au fost aplicate şi 10 sancţiuni conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 118.200 de lei. 
Totodată, au fost reţinute 8 permise de conducere, dintre care 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi unul pentru neacordare prioritate pietoni, dar şi 8 certificate de înmatriculare, pentru diferite nereguli constatate. 
S-a acţionat, de asemenea, şi pentru verificarea modului de îndeplinire a activităţilor de pază la obiectivele prevăzute cu paza umană, sens în care, în municipiul Ploieşti au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.333/2003, pentru diferite abateri ale agenţilor de pază.
Sursă:IJP Prahova