Şoferi din Prahova cercetaţi pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul rutier
La data de 21 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au depistat doi bărbaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice . 
În jurul orei 07.00, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe strada Mihai Bravu, din municipiul Ploieşti, în vederea combaterii nerespectării regimului legal de viteză şi reducerii numărului de accidente produse din această cauză, un autoturism a fost înregistrat circulând cu viteza de 76 km/h. 
Întrucât conducătorul auto în vârstă de 48 de ani, din comuna Blejoi emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, în jurul orei 18.00, acţionând în comuna Bucov, poliţiştii au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Târgşoru Vechi. 
La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Cei doi bărbaţi au fost conduşi la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cele două cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Seara trecută, în jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare şi control al traficului rutier în comuna Surani au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Cărbuneşti.
La solicitarea documentelor pentru control, bărbatul a declarat că nu are documentele asupra sa, însă la efectuarea unui control în autoturismul în cauză, poliţiştii au găsit un portofel ce îi aparţinea comnducătorului auto.
Astfel, a fost găsit un permis de conducere, iar cu ocazia verificările efctuate în bazele de date, s-a stabilit fatul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categore de vehicule.
În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că permisul de conducere în cauză fusese achiziţionat de pe o reţea de socializare, contra unei sume de bani. 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. 
Sursă:Comunicat IJP PRAHOVA.
Foto ilustrativ