IJP PRAHOVA. „ACŢIUNILE ZILNICE ÎN JUDEŢUL PRAHOVA CONTINUĂ„.Au fost aplicate peste  150 sancţiuni contravenţionale
Ieri, 21 august, aproximativ 100 de poliţişti au fost angrenaţi în 6 acţiuni care s-au desfăşurat în Municipiul Ploieşti, în staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia, în oraşele Boldeşti Scăeni şi Urlaţi, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ.
Astfel, poliţişti ai mai multor structuri, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au acţionat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, şi nu numai, pentru combaterea faptelor antisociale, şi pe drumurile publice din judeţ pentru reducerea numărului de accidente rutiere. 
Pe linie rutieră, s-a acţionat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, sens în care au fost controlate peste 300 de autovehicule, fiind efectuate aproximativ 200 de testeri cu aparatele etilotest şi drugtest.
Au fost legitimate aproximativ 400 de persoane şi au fost efectuate 4 controale corporale şi 3 controale ale bagajelor.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate, în total 155 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier. 
Dintre acestea enumerăm 45 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru defecţiuni tehnice identificate, 7 bicicliştilor pentru diferite abateri, fiind constatată şi o alcolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, 5 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, dar şi 5 pietonilor. 
De asemenea, au fost aplicate şi 10 sancţiuni conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 52.000 de lei. 
Totodată, au fost reţinute 10 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind reţinute şi 10 certificate de înmatriculare, pentru diferite nereguli constatate.
Sursă:Comunicat IJP PRAHOVA.
Foto ilustrativ