ACŢIUNE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER
La data de 20 august a.c., poliţiştii Serviciul Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului, prin care s-a urmărit combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto.
Poliţiştii s-au aflat pe principalele drumuri naţionale din judeţ, precum şi în zonele în care s-a constatat un risc mai ridicat de producere a unor accidente rutiere, acţionând totodată în vederea depistării conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului ori a substanţelor interzise. 
Astfel, poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Seviciului pentru Acţiuni Speciale împreună cu câinele de serviciu, şi au verificat peste 100 de autovehicule, fiind efectuate peste 50 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
În timpul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 89 de abateri la regimul rutier şi au dispus sancţiuni în conformitate cu prevederile legale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.
Tot pentru încălcări ale normelor rutiere săvârşite de conducătorii auto, poliţiştii au reţinut 9 de permise de conducere, 8 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Totodată, în cadrul acţiunii, a fost constatată o infracţiune la regimul rutier, pentru care poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca cercetările să se desfăşoare sub coordonarea unităţii de parchet competente. 
Poliţia Prahova atrage atenţia participanţilor la trafic asupra implicaţiilor grave pe care le pot avea încălcarile normelor rutiere, implicaţii care ar trebui conştientizate, în vederea prevenirii unor situaţii de risc!
Sursă:IJP PH