În minivacanţa prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului“, jandarmii prahoveni se vor afla în mijlocul cetăţenilor
În minivacanţa prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului“, jandarmii prahoveni se vor afla în mijlocul cetăţenilor, acţionând pentru asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă în judeţ.
În perioada 11-15 august, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică cu ocazia desfăşurării Zilelor Oraşului Vălenii de Munte, precum şi a festivalurilor ,,Calabreaza”, ,,Pleşuva” din localitatea Comarnic. Vor fi la datorie şi în municipiul Ploieşti, unde este programat Marşul bicicliştilor, pe data de 12 august.
De asemenea, marţi, 15 august, vom fi prezenţi şi în localităţile Floreşti, Apostolache şi Scorţeni, pentru a asigura măsuri de ordine publică, cu ocazia sărbătoririi zilelor acestor localităti, dar şi în Ciupelniţa, comuna Dumbrava, unde va avea loc Hramul Bisericii, eveniment la care este preconizată o prezenţă ridicată de participanţi. 
  Pentru evitarea producerii unor situaţii nedorite le recomandăm cetăţenilor:
să respecte indicaţiile organizatorilor şi ale forţelor de ordine pe perioada desfăşurării evenimentelor;
să acorde atenţie sporită bunurilor personale;
 să supravegheze cu atenţie copiii, pentru a evita situaţiile de rătăcire şi pentru a preveni eventualele accidente;
să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Dacă optaţi să urcaţi pe munte, ţineţi cont de următoarele recomandări:
  să nu vă aventuraţi pe traseele turistice fără echipament adecvat;
  să vă informaţi asupra prognozei meteo;
  să aveţi în permanenţă asupra dumneavoastră un telefon mobil încărcat, pentru a putea anunţa dacă sunteţi în dificultate sau dacă sunteţi martorii unui incident. 
În situaţia în care întâlniţi animale sălbatice, vă sfătuim să nu vă apropiaţi pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni, să vă îndepărtaţi de zona respectivă şi să solicitaţi sprijin prin apel la numărul de urgenţă 112.
Sursă:IJJ Prahova