Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova va fi la datorie  în  minivacanţa de Sfânta Maria
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte şi în siguranţă de minivacanţa de Sfânta Maria.
Astfel, în perioada 11-15 august a.c., aproximativ 1.000 de poliţişti prahoveni vor actiona în teren, pentru asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, combaterea infracţionalităţii stradale, traficului şi consumului de droguri, inclusiv în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a unor manifestări publice.
Poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, dar şi ai altor structuri din cadrul inspectoratului vor acţiona în acest weekend prelungit, cu celelalte instituţii ale statului, cu atribuţii în domeniu, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de orice natură.
Poliţiştii rutieri vor acţiona permanent pe principalele artere rutiere din judeţul Prahova, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii de accidente rutiere!
În vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pentru deplasări cât mai în siguranţă în această minivacanţă, poliţiştii rutieri prahoveni vor folosi aparatele de măsurare a vitezei, precum şi cele etilotest şi drugtest.
Reamintim participanţilor la trafic să îşi păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenţie sporită în zona trecerilor de pietoni, să respecte regulile de circulaţie, semnalele poliţiştilor rutieri şi să nu se urce sub nicio formă, la volan, dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise!
Dacă plecaţi cu trenul, fiţi foarte prudenţi în gară! Aici pot acţiona hoţii de buzunare. Nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate!
Dacă plecaţi cu maşina, asiguraţi-vă că autoturismul funcţionează în parametrii optimi, că aveţi valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) şi inspecţia tehnică periodică (I.T.P.)!
Totodată, dacă alegeţi să ieşiţi la iarbă verde, vă recomandăm să nu pierdeţi din ochi lucrurile personale! 
Conturile de pe reţelele de socializare nu trebuie să fie surse de informaţii pentru infractori!
Nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă faptul că sunteţi plecaţi de acasă-  acestea pot constitui o invitaţie pentru hoţi.
În zone aglomerate, păstraţi geanta/borseta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, protejată de unul dintre braţe, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.
Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul.
Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheaţi, mai ales în zone aglomerate.
Nu lăsaţi obiectele de valoare (bijuterii, telefoane, portmonee, camere foto sau video) la vedere; câteva momente de neatenţie sunt suficiente pentru ca infractorii să le sustragă.
Poliţiştii acţionează preventiv, însă faţă de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsuri ferme.
Vă recomandăm să nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, în cazul în care sunteţi victime sau martori ai unor fapte antisociale.
Vă dorim o minivacanţă liniştită!
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ