Agenţi economici prahoveni verificaţi de poliţiştii de specialitate
Miercuri, 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune ce a avut drept scop verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ cu produse alimentare şi nealimentare, îndeosebi produse accizabile (ţigarete şi alcool), precum şi pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 8/1996 republicată, privind drepturile de autor şi conexe, pe raza comunelor Drajna, Gorgota şi Rîfov.
În cadrul acţiunii au fost verificate 8 societăţi comerciale, au fost legitimate 15 persoane şi au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 de lei. 
Sancţiunile au fost aplicate după cum urmează: două conform O.U.G. nr. 28/2011, privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare, una conform Legii nr. 227/2015, privind Codul Fiscal, respectiv una conform Legii nr. 8/1996 R, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
Totodată, a fost confiscată suma de 500 de lei. 
Exemplu: 
Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru din comuna Gorgota, s-a constatat că agentul economic nu fiscalizase, prin intermediul casei de marcat din dotarea unităţii, suma de de 435 lei, obţinută din vânzarea de produse alimentare şi nealimentare la data controlului.
În cauză, agentul economic a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile O.U.G. 28/1999, cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, iar suma de bani nefiscalizată a fost confiscată ca şi măsură complementară, în baza aceluiaşi act normativ.
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ